Εκδρομή για Σ/Κ: Οι 4 καλύτερες ιδέες

18551 Επισκέψεις στο άρθρο

Το σαββατοκύριακο είναι πια προ των πυλών και είναι ώρα για σχέδια και εκδρομές. Δείτε τις 4 καλύτερες ιδέες για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο.

Αράχωβα & Δελφοί: Στο κέντρο της διασκέδασης και τον ομφαλό του κόσμου
Συνδυάστε τη διασκέδαση με τη φύση αλλά και τις ελληνικές ομορφιές. Μια εκδρομή στην Αράχωβα θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε το μέρος που «κάνει τη Μύκονο να μοιάζει ερημονήσι». Διασκεδάστε στην πλούσια νυχτερινή ζωή της πόλης, απολαύστε τις ομορφιές που προσφέρει η φύση του Παρνασσού και φυσικά μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τον «ομφαλό του κόσμου» στο παγκόσμια γνωστό μαντείο των Δελφών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Κάνει τη Μύκονο να μοιάζει ...ερημονήσι!

 
Βυτίνα: Για ρομαντικούς και κοσμοπολίτες
Είναι ίσως ο πιο ρομαντικός προορισμός για το φθινόπωρο και το Χειμώνα. Ο «δρόμος της αγάπης» σε συνδυασμό με τις ομορφιές της Ορεινής Αρκαδίας κάνουν τη Βυτίνα τον απόλυτο προορισμό για ζευγάρια και όχι μόνο. Οι εξαιρετικές τουριστικές υποδομές της που περιλαμβάνουν υπερπλήρεις ξενώνες αλλά και παραδοσιακά εστιατόρια και ταβέρνες δημιουργούν ονειρικό σκηνικό για τα ζευγάρια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: 2 ώρες απ την Αθήνα: Η Μήλος του Χειμώνα

 Καρπενήσι: Η απόλυτη εξερεύνηση της Ευρυτανίας
Σε υψόμετρο 960 μέτρων, στην αγκαλιά μιας θάλασσας βουνοκορφών, στην καρδιά της πιο τραχιάς περιοχής της Ρούμελης, θα βρείτε το Καρπενήσι. Έτοιμο να σας καλωσορίσει με το θρόισμα των ελάτων του, τη δροσιά των νερών του, το εξαγνιστικό λευκό του χιονιού και το χαμόγελο των κατοίκων του. Κάθε γωνία από την κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού μέχρι τον Προυσό αλλά και από το Βελούχι μέχρι την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών κρύβει την δική της ομορφιά. Η Ελβετία της Ελλάδας, όπως το αποκαλούν λόγω της θέσης του σας εγγυάται ένα τοπίο επιβλητικό αλλά και φιλικό προς τον επισκέπτη. Ένα καταφύγιο γαλήνης αλλά και ένας προορισμός που γίνεται το βασίλειο της περιπέτειας, εκτοξεύοντας την αδρεναλίνη στο κόκκινο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Το ξεχώρισαν παγκόσμια, θα το λατρέψεις κι εσύ
 
 
Καλάβρυτα: Σαν μια ...βουνίσια Σαντορίνη
Σχεδόν 20 αιώνες χωρίζουν την κωμόπολη Κυναίθη με τα σημερινά Καλάβρυτα. Ένας τόπος που άλλαξε ονόματα, όχι όμως και ταυτότητα. Μπλεγμένη η ιστορία τους με αρχαίους μύθους και γεγονότα που σημάδεψαν όλη την σύγχρονη Ελλάδα, τα ορεινά Καλάβρυτα ενδείκνυνται τόσο για εξερεύνηση όσο και για χαλάρωση, και αποτελούν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. Σε απόσταση μόλις δυόμιση ωρών από την Αθήνα και διασχίζοντας αρκετά χιλιόμετρα ανηφορικών στροφών, αντικρίζεις μια περιοχή με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, γραφικές γωνίες και καλοδιατηρημένα ιστορικά κτίρια. Μια κωμόπολη, δηλαδή, οπού το μάτι δεν προλαβαίνει να συγκρατήσει εικόνες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Σε 2μιση ώρες στη Σαντορίνη του Χειμώνα