Εκεί που μίλησε ο Απόστολος Παύλος

7457 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο Απόστολος Παύλος επισκέφτηκε την Ελλάδα και υπάρχουν κάποια μέρη στα οποία μίλησε και έχουν αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Ο Απόστολοs Παύλος επισκέφτηκε τη Βέροια τουλάχιστον δυο φορές κατά το διάστημα μεταξύ 50 μ.Χ. και 57 μ.Χ., όπου το κήρυγμά του συνάντησε ένθερμη υποδοχή τόσο από τους Βεροιώτες όσο και τους Ιουδαίους της πόλης. Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου αλλά και η απήχηση του κηρύγματός του φανερώνουν τη σπουδαιότητα της πόλης στα πρώτα βήματα του Χριστιανισμού αλλά και το ρόλο που διαδραμάτισε η πόλη στη μετέπειτα διάδοση και την καθιέρωση της χριστιανικής πίστης στον Ελλαδικό χώρο .
 
Στο σημείο που ο Απόστολοs Παύλος κήρυξε τη χριστιανική πίστη βρίσκεται σήμερα ένα θρησκευτικό μνημείο, το λεγόμενο «Βήμα του Αποστόλου Παύλου». Εδώ σώζονται οι ρωμαϊκές πλάκες του 1ου αιώνα πάνω στις οποίες σύμφωνα με την παράδοση, στεκόταν ο Απόστολος των Εθνών κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του προσδίδοντας στο μνημείο μια ιδιαίτερη ιστορική, θρησκευτική και συναισθηματική αξία.
 
Κάθε Ιούνιο εδώ και 20 χρόνια η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας διοργανώνει προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου τα «Παύλεια», καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τα Διεθνή Επιστημονικά Παύλεια Συνέδρια, με συμμετοχή επιστημόνων από Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.
 
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων www.imverias.gr

Tags: ΒΕΡΟΙΑ