Ελβετικό σκηνικό 2ώρες από την Αθήνα

14258 Επισκέψεις στο άρθρο

Βρες τον τέλειο φθινοπωρινό προορισμό μόλις 2 ώρες από την Αθήνα. Δες τη μαγευτική λίμνη και ανακάλυψε άγνωστες γωνιές στην Ελλάδα.

Κάνε βόλτα στον μαγευτικό Φενεό, το σκηνικό θα σε συνεπάρει.
Κάνε μια ημερήσια εκδρομή  στην περιοχή Τρικάλων και Φενεού , που είναι απαράμιλλης ομορφιάς. Στις συνοικίες Τρικάλων και  από τα χωριά Καρυά και Κάτω Ταρσός  μπορείς να κάνεις την πρώτη στάση στην πλατεία του χωριού. Στο Φενεό, επίσης, υπάρχει και λαογραφικό μουσείο που αξίζει την προσοχή σου.
 
Μετά τον Φενεό και το φίλεμα, στη συνέχεια της εκδρομής σας, αξίζει να κάνεις  στάση στη μαγευτική λίμνη Δόξα.
Μαζί με τη λίμνη Τσιβλού έχουν περίοπτη θέση στους ταξιδιώτες που αγαπούν την φύση και ξέρουν από κρύο.  Οι χιονισμένες βουνοκορφές δημιουργούν την απόλυτη αντίθεση με τα νερά της, ενώ κατά περιόδους υπάρχουν και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, μολονότι η ιστορία της είναι σχετικά μικρή και περιορίζεται στα 15 έτη περίπου. Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που φαίνεται περιμετρικά, από αρκετά σημεία της λίμνης, της προσδίδει χρώμα και εντοπιότητα. Στη συνέχεια, στο κεφαλοχώρι Γκούρα μπορείς να απολαύσεις εκτός από τη βόλτα σου στο παραδοσιακό χωριό, μια σοκολάτα ή ένα τσίπουρο στα παραδοσιακά καφενεία του χωριού.

Τα εκπληκτικά Μετέωρα μαγεύουν τον κάθε επισκέπτη.
Στην συνέχεια της εκδρομής σας, περπατώντας (περίπου 500m), Μην παραλείψεις να επισκεφτείς τα Μετέωρα της Κορινθίας, όπως έχει χαρακτηριστεί από ενθουσιώδεις αλλά και ειδικούς η Παναγία των βράχων (της Φανερωμένης).  Το μοναστήρι της Παναγίας του Βράχου, της Φανερωμένης, χτισμένο στη σκιά ενός τεράστιου βράχου, είναι ένας τόπος πάντα ανοιχτός για τον επισκέπτη που θέλει να απολαύσει τη θαυμάσια θέα προς τη Ζήρεια, ιδίως μέσα στο χειμώνα. Ο ιδιαίτερος ναός του μοναστηριού που είναι χτισμένος στη σχισμή του βράχου θα σας δημιουργήσει την κατανυκτική ατμόσφαιρα που αναζητούσες.

Θυμάρι, ρίγανη, μυρτιές είναι μερικές από τις ευωδιές που θα σε συνεπάρουν στους Καλλιάνους  από πέτρα και ξύλο.
Είναι το καλύτερο προνόμιο. Έντονες εναλλαγές οργιώδους βλάστησης και ψηλών δέντρων σμίγουν με πέτρινα –σε μερικές περιπτώσεις, εγκαταλελειμμένα- σπίτια και αγροικίες. Αξια θαυμασμού είναι το αρχοντικό του Οικονομόπουλου που σήμερα φιλοξενεί το Ειρηνοδικείο και η Μονή της Αγίας Παρασκευής του 1904 που βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών με τα πόδια από το χωριό, μέσα σε μία χαράδρα. Κοντά στους Καλλιάνους, συναντάς επίσης τον κλασικό νερόμυλο, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1850 και βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σοφαίνετου. Όσον αφορά στα γαστρονομικά, τώρα, οι Καλλιάνοι είναι ένα χαρακτηριστικό χωριό της ορεινής Κορινθίας που διαθέτει εστιατόρια, ψησταριές και ολόφρεσκα τυροκομικά προϊόντα.