Ελληνική η πιο περίεργη βίλα του κόσμου

5897 Επισκέψεις στο άρθρο

Η εντυπωσιακή βίλα Ypsilon είναι στην Ελλάδα και είναι η πιο εντυπωσιακή βίλα του κόσμου!

Ανακάλυψε τώρα στη Μεσσηνία τη βίλα Ypsilon και δες όλες τις ομορφιές της περιοχής.

Ypsilon: H περίεργη βίλα της Μεσσηνίας που τρέλανε τα διεθνή ΜΜΕ
Δες την βίλα που κατάφερε να γίνει viral στα διεθνή ΜΜΕ με την απίστευτη αρχιτεκτονική της. Η Ypsilon έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ στη Φοινικούντα Μεσσηνίας με την απίστευτη αρχιτεκτονική της. Μοιάζει με ένα υπόγειο σπίτι που από πάνω του περνά ένας χωματόδρομος έχοντας ως στόχο της σχεδίασής της το απόλυτο καμουφλάζ.

Ένα μουσείο μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ελλάδα
Τι κι αν η Ελλάδα κρύβει στα μέρη της τα περισσότερα μουσεία του κόσμου εντούτοις ένα μουσείο στην Καλαμάτα εξακολουθεί να είναι μοναδικό στο είδος του. Το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας είναι το μοναδικό στο είδος του υπαίθριο μουσείο στην Ελλάδα και είναι γνωστό σε όλους τους φίλους των Σιδηροδρόμων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1986 και ολοκληρώθηκε το 1990. Απλώνεται μέσα στο μεγάλο Δημοτικό Πάρκο καταλαμβάνοντας μια έκταση 54 στρεμμάτων. Όλο το τροχαίο υλικό προέρχεται από τον ΟΣΕ (από το δίκτυο της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας). Μια επίσκεψη επιβάλλεται ειδικά από οικογένειες με παιδιά καθώς βρίσκεται σε ανοικτό κατάφυτο χώρο.

Οπωσδήποτε στην Αρχαία Μεσσήνη
Η αρχαία Μεσσήνη είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου και απέχει από την Καλαμάτα 14 χιλιόμετρα. Στα προτερήματα της είναι ότι βρίσκεται αγκαλιά με το θαυμάσιο, φυσικό περιβάλλον της Μεσσηνίας. Η πόλη ιδρύθηκε το 370 π.Χ. από τον Θηβαίο στρατηγό Επαμεινώνδα μετά τη νίκη του επί των Σπαρτιατών, στη μάχη των Λεύκτρων και την απελευθέρωση της Μεσσηνίας. Ανάμεσα στα σημαντικά αξιοθέατα που θα δει σήμερα ο επισκέπτης είναι το Ωδείο, το Στάδιο, το Ασκληπιείο, μέρος της Αγοράς, η κρήνη Αρσινόη, το ιερό Διός Σωτήρος.

Στο μέρος που κηρύχθηκε η Ελληνική Επανάσταση
Η Καλαμάτα είναι μία από τις ιστορικότερες πόλεις της σύγχρονης Ελλάδας και στους δρόμους της θα βρεις κτίρια απίστευτης αξίας για το ελληνικό κράτος. Ανάμεσά τους η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων στην οποία λέγεται πως ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821 στις 23 Μαρτίου πριν πάρει τη σκυτάλη η Αγία Λαύρα στις 25 Μαρτίου. Στη συνέχεια ακολούθησε τον δρόμο και ανέβα στο Κάστρο της πόλης όπου θα θαυμάσεις τη θέα προς την Καλαμάτα και τη θάλασσα που τυλίγει τη Μεσσηνία.