Οι Σπέτσες έχουν το δικό τους Μπάκιγχαμ!

15236 Επισκέψεις στο άρθρο

Βόλτα με σούστα και άλογα, selfie στα κανόνια, Καστέλι με θέα Πελοπόννησο κι ένα ξενοδοχείο που θυμίζει… Μπάκιγχαμ! Το παραμύθι στις Σπέτσες δεν τελειώνει ποτέ! Ζήστο κι εσύ τώρα!

 
Ένα από τα κοσμικότερα νησιά της χώρας και τόπος διαμονής πολλών επωνύμων του επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου. Οι Σπέτσες αποτελούν ένα από τα γραφικότερα νησιά της Ελλάδας, με τα περίφημα αρχοντικά, τα βοτσαλωτά μονοπάτια, και τα καρνάγια στο Παλιό Λιμάνι. Οι πανέμορφες παραλίες θα αιχμαλωτίσουν σίγουρα τις αισθήσεις, ενώ η νυχτερινή ζωή και η σπετσιώτικη κουζίνα θα σε φέρει εδώ ξανά και ξανά!

Ποσειδώνιο όπως λέμε… Μπάκιγχαμ!
Το «Ποσειδώνιο» είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο των Σπετσών κτίσθηκε από τον Σωτ. Ανάργυρο, στις αρχές του 20ου αιώνα. Σήμερα διατηρεί όλη την παλιά του αίγλη, με την εξαίσια αρχιτεκτονική του, καθώς οι θαυμάσιοι διακοσμημένοι εσωτερικοί χώροι του, το καθιστούν ακόμα και τώρα πόλο θαυμασμού μιας άλλης αρχιτεκτονικής αντίληψης. Το «Ποσειδώνιο» θυμίζει ανάλογα κτίρια των ακτών της Αγγλίας ή της Κυανής Ακτής και στο παρελθόν αποτέλεσε τόπο διαμονής, πολιτικών, βασιλέων, διάσημων καλλιτεχνών και εφοπλιστών. Πλήρως ανακαινισμένο σήμερα μας μεταφέρει όλη την αίγλη του παρελθόντος, καθώς δεσπόζει στην αναμορφωμένη πλατεία της Μπουμπουλίνας, όπου πραγματοποιούνται όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις του Δήμου. Δες το και θα νομίζεις πως είσαι στο Λονδίνο κι από μέσα θα περιμένεις να βγει η Βασίλισσα Ελισάβετ!
 
Βόλτα με τη σούστα, την άμαξα που σέρνουν άλογα!
Σε ένα νησί όπου δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα τα ιππήλατα αμαξάκια (ή σούστες όπως τα λένε οι ντόπιοι) είναι ο καλύτερος τρόπος για να δεις χαλαρά τα κυριότερα αξιοθέατα και να απολαύσεις κάτι που δύσκολα συναντάς πλέον στη σύγχρονη εποχή. Συνεννοήσου με τον αμαξά και πες του τι σε ενδιαφέρει να δεις ή άσε εκείνον να κανονίσει τη διαδρομή. Νωρίς το πρωί ή κατά του σούρουπο είναι οι πιο κατάλληλες στιγμές για την πιο ρομαντική βόλτα στο νησί. Μην την χάσεις! Οι τιμές για τα αμαξάκια είναι αναρτημένες στις δύο αφετηρίες, η μία στο λιμάνι της Ντάπιας, για τις άμαξες που πηγαίνουν προς το Παλιό Λιμάνι και την Αγία Μαρίνα και η δεύτερη στην άλλη μεριά του λιμανιού, στην πλατεία του Ποσειδωνίου για όσους πηγαίνουν προς τις Σχολές.
 
Η καλύτερη φωτογραφία σου στα κανόνια της Ντάπιας
Στην Ντάπια, το σημερινό λιμάνι, ήταν στημένα τα κανόνια που υπεράσπιζαν την πόλη. Σήμερα γύρω από το λιμάνι βρίσκεται το εμπορικό κέντρο των Σπετσών και το σημείο όπου συναντιούνται όλοι. Ολόγυρα αναπτύσσονται δεκάδες καφετέριες, εστιατόρια και το σουλάτσο δεν σταματά ποτέ.  Βγάλε την καλύτερη αναμνηστική σου φωτογραφία δίπλα από τα κανόνια και κάτσε για φαγητό σε κάποιο από τα γραφικά ταβερνάκια. Το γεύμα με αυτή την καταπληκτική στη θάλασσα και τα φημισμένα αρχοντικά της των Σπετσών, κτισμένα τον 18ο αιώνα και 19ο αιώνα τότε που η Σπέτσες ήταν μια ναυτική υπερδύναμη, θα σου μείνει αξέχαστο!

Στο Καστέλι για την απίστευτη θέα στο στενό πέρασμα
Από τη Ντάπια θα περπατήσεις λίγο για να φτάσεις ως τη πολυσύχναστη πλατεία Ρολογιού -κτίστηκε το 1915- που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης και παλιό εμπορικό κέντρο. Τα φλας θα πάρουν φωτιά και σε αυτό το σημείο, μέχρι να ανηφορίσεις ως το ψηλότερο σημείο της πόλης για να δεις το «Καστέλι». Πρόκειται για τον μεσαιωνικό οικισμό των Σπετσών, μέσα στον οποίο βρίσκεται και η ιστορική εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Εδώ θα μείνεις για πολλή ώρα να θαυμάζεις την εξαιρετική θέα στο στενό πέρασμα που χωρίζει το νησί από τον υπόλοιπο κορμό της Πελοποννήσου.