Μεθώνη

Γύθειο

Ναύπλιο

Θέατρο Επιδαύρου

Ο γύρος της Πελοποννήσου με το αμάξι σου

43024 Επισκέψεις στο άρθρο

Κάνε ένα από τα ωραιότερα ταξίδια στην Ελλάδα, κάνοντας τον γύρο της Πελοποννήσου. Βρες μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μέρη, που θα συναντήσεις στο ταξίδι σου.

 
Η Πελοπόννησος διαθέτει δεκάδες μέρη, που μπορείς να πας με το αμάξι σου και οι διαδρομές είναι όλες ιδιαίτερα γοητευτικές. Ένα από τα πιο ωραία ταξίδια, που μπορείς να πας με το αμάξι σου είναι αυτό του γύρου της Πελοποννήσου. Χαρακτηριστικό είναι, ότι μπορείς να επισκεφτείς και τον αρχαιολογικό θησαυρό της Αρχαίας Ολυμπίας. Παρακάτω, παρουσιάζουμε κάποια από τα μέρη που μπορείς να θαυμάσεις στην Πελοπόννησο.

Εντυπωσιακές η Μεθώνη, η Κορώνη και η Φοινικούντα. Περίφημα βενετσιάνικα κάστρα, αμμουδερές ακρογιαλιές κα τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα πλαισιώνουν την περιοχή.
Η Κορώνη  είναι παραλιακή κωμόπολη  νοτιοδυτικά της Καλαμάτας και φημίζεται για το βενετσιάνικο κάστρο της . Η Κορώνη  σήμερα  αποτελεί πόλο έλξης καθώς εδώ βρίσκονται και υπέροχα αξιοθέατα και  όμορφο φυσικό περιβάλλον. Ανάμεσα στην Μεθώνη και την Κορώνη στη μέση θα λέγαμε ακριβώς βρίσκεται η Φοινικούντα, ένα γραφικό, παραθαλάσσιο  χωριό.  Μάλιστα, ακριβώς απέναντι θα βρεις το σύμπλεγμα των Οινουσσών. Το συγκεκριμένο σύμπλεγμα απαρτίζεται από το νησί Σαπιέντζα, τη βραχονησίδα Aγία Mαριανή και το νησί Σχίζα. Τέλος, η πανέμορφη Μεθώνη  είναι πλούσια σε αρχαία μνημεία τζαμιά, βενετσιάνικα κάστρα, εκκλησίες, ενώ υπέροχη θάλασσα απλώνεται γύρω της. Η τοπική αρχιτεκτονική, τα γραφικά ταβερνάκια και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα με φόντο το κάστρο θα σε κάνει να τη λατρέψεις.
 
Το Γύθειο απλώνεται αμφιθεατρικά κατά μήκος της παραλιακής ζώνης και διαθέτει  λιμανάκι και  πολύχρωμα νεοκλασικά ενώ Βόρεια της Πύλου βρίσκεται η εκπληκτική παραλία Βοϊδοκοιλιά. 
Σε ηπειρωτική γη, αλλά με νησιώτικο χρώμα θα περιγράφαμε το Γύθειο. Εντυπωσιακά  διώροφα και τριώροφα νεοκλασικά κτίρια,  δίνουν το στίγμα ενός πολυτελούς παρελθόντος. Ταυτόχρονα, τα παραδοσιακά σπίτια, οι γραφικές σκάλες και οι ωραίες εκκλησίες, το λιμάνι με την πολυσύχναστη μαρμάρινη προκυμαία, τα καΐκια και τις ψαρόβαρκες συνθέτουν ένα ξεχωριστό οικιστικό σύνολο.  Τέλος, η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς είναι η πιο διάσημη στην Μεσσηνία και ξεχωρίζει για το ημικυκλικό της σχήμα σε ωμέγα, αλλά και για τα γαλαζοπράσινα νερά της.

Ναύπλιο, υπέροχοι πλακόστρωτοι δρόμοι,  ρομαντική ατμόσφαιρα  και το ξεχωριστό Μπούρτζι μαγεύουν.
Μία στάση στην πόλη του Ναυπλίου είναι απαραίτητη. Ιστορία, φινέτσα, ομορφιά και θάλασσα είναι τέσσερις   λέξεις  για να περιγράψουμε το Ναύπλιο. Το Ναύπλιο αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλή προορισμούς . Το Μπούρτζι και το Παλαμήδι αποτελούν σήμα κατατεθέν για το το Ναύπλιο. Ακόμη, η Αρχαία Τίρυνθα και η κοσμοπολίτικη ζωή του Ναυπλίου, θα σε κάνουν να το αγαπήσεις.

Επίδαυρος, ένα από τα σημαντικότερα θέατρα της Ελλάδας, που κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί σπουδαίες παραστάσεις.
Η Επίδαυρος χρονολογείται κατά προσέγγιση το 340π.Χ  και είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο καλοδιατηρημένα θέατρα με χωρητικότητα έως και 13.000 επισκεπτών. Διαθέτει θαυμάσια ακουστική , κάτι που το καθιστά ιδανικό και για σύγχρονες παραστάσεις. Μία μοναδική εμπειρία  το θέατρο της Επιδαύρου.