Οι πιο «σέξι» ελληνικοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα

8990 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών! Και οι πιο σeξι και ελκυστικοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί σε περιμένουν!

Νυμφαίο Φλώρινα: Τα κατάλευκα Χριστούγεννα
Το ιστορικό βλάχικο μεγαλοχώρι σε υψόμετρο 1.350μ. μέσα στην οργιαστική φύση, στο βουνό Βίτσι, έχει πλούσια παράδοση αλλά και ανάπτυξη. Από τους καλύτερα διατηρημένους οικισμούς των βουνών, με σπίτια άριστου παρουσιαστικού, το Νυμφαίο κλέβει τις εντυπώσεις. Η χιονόπτωση το Χειμώνα είναι πυκνή κάτι που δημιουργεί ένα υπέροχο, κατάλευκο χριστουγεννιάτικο τοπίο. Για την ιστορία, σε αυτό το ορεινό χωριό, οι παλιοί ορεσίβιοι ξωμάχοι έψαξαν την τύχη τους στα ξένα, κάνοντας εμπόριο χρυσαφιού, ασημιού, βαμβακιού και καπνού. Με επιχειρηματική τόλμη, εκμεταλλεύτηκαν τις συγκυρίες των καιρών και δικτυώθηκαν ακόμα και στις χρηματαγορές της Ευρώπης. Το απόγειο της δόξας ήρθε γύρω στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ, σήμερα, το Νυμφαίο αποτελεί παράδειγμα οικιστικής παραδοσιακής ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα και εκεί που κάποτε οι λύκοι ήταν οι θαμώνες των βουνών, τώρα πλέον πολλοί φτάνουν στη φωλιά του για να θαυμάσουν την απόλυτη φύση.



Τρίκαλα: Η πόλη των Χριστουγέννων στην Ελλάδα

Αν θέλεις τα φετινά σου Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά από τα προηγούμενα τότε η καλύτερη επιλογή σου είναι να φύγεις για το Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα. Λίγοι περίμεναν πως ο παλιός Μύλος Ματσόπουλου στα Τρίκαλα θα εξελισσόταν στο κέντρο των Χριστουγέννων στην Ελλάδα. Τα τον «ξωτικά» έχουν κάνει πια σπίτι τους και τα φουγάρα του δουλεύουν στοχεύοντας πια να δώσουν χαρά σε παιδιά, γονείς και όσους λατρεύουν τα Χριστούγεννα. Από 1η Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου σε περιμένει να το επισκεφτείς αξιοποιώντας την δωρεάν είσοδο και τις πολλές δωρεάν δράσεις του.



Ονειρούπολη Δράμας: Το ελληνικό χωριό του Αγιου Βασίλη
Το ελληνικό χωριό του Αη Βασίλη σε περιμένει στη Δράμα από 4 Δεκεμβρίου. Η πασίγνωστη πια Ονειρούπολη παίρνει σάρκα και οστά στον δημοτικό κήπο και την κεντρική πλατεία της Δράμας που μεταμορφώνονται στον ορισμό των Χριστουγέννων με μοναδική ομορφιά. Μεγάλοι χριστουγεννιάτικοι ταχυδρομικοί σάκοι γεμίζουν από τις επιθυμίες των επισκεπτών για να παραδοθούν στον τελικό παραλήπτη τους και μια μοναδική εξερεύνηση στην μαγική διαδρομή της Ονειρούπολης για τη συγκέντρωση των δώρων του από το σπιτάκι των ξωτικών, προκαλούν κάθε μικρό φίλο να την ανακαλύψει.



Ελατοχώρι: Χριστούγεννα στα Πιέρια
Το Ελατοχώρι που είναι και ο τελικός μας προορισμός, βρίσκεται ακουμπισμένο σε μια από τις νοτιοανατολικές εξάρσεις των Πιερίων, σε ύψος 850 μέτρων με θέα στον κάμπο της Κατερίνης και τη θάλασσα. Το ορεινό αυτό χωριό απέχει από την πόλη της Κατερίνης 30 χιλιόμετρα. Ο καιρός θα βοηθήσει για ένα κατάλευκο τοπίο άκρως χριστουγεννιάτικο που θα σας μυήσει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Εδώ ο απαιτητικός ταξιδιώτης θα βρει εξαιρετική υποδομή, η οποία καλύπτει όλες τις απαιτήσεις και τα βαλάντια. Σίγουρα το χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται πάνω από το Ελατοχώρι (8 χλμ.) θα ικανοποιήσει τους φίλους των χειμερινών σπορ και όχι μόνο!



Τρίκαλα Κορινθίας: Τα απόλυτα ορεινά Χριστούγεννα

Μπορεί τα Τρίκαλα Θεσσαλίας να έχουν τον Μύλο των Ξωτικών και την ομορφιά των Μετεώρων κοντά τους αλλά και τα Τρίκαλα Κορινθίας έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα που τα κάνουν μια εξαιρετική επιλογή. Το γραφικό σκηνικό των Ανω, Μεσαίων και Κάτω Τρικάλων αλλά και η μικρή τους  απόσταση από την Αθήνα τα βάζουν δυνατά στο παιχνίδι των Χριστουγέννων. Σε αυτά θα μπορούσε κάποιος να προσθέσει το ορεινό, σχεδόν αλπικό τοπίο αλλά και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον με τις λίμνες και τα διάφορα δέντρα. Διαλέξτε λοιπόν ένα καλό ξενοδοχείο φύγετε για Χριστούγεννα στην Ορεινή Κορινθία.



Καλάβρυτα: Ο πιο ρομαντικός πεζόδρομος
Ακριβώς απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό ξεκινάει η πεζοδρομημένη οδός 25ης Μαρτίου, η οποία και διασχίζει την πόλη των Καλαβρύτων. Κρατηθείτε χεράκι χεράκι και ξεκινήστε μια διαδρομή πολύ ενδιαφέρουσα καθώς δεξιά και αριστερά κατά μήκος του πεζόδρομου βρίσκονται ιστορικά κτήρια πολιτιστικού και πολιτισμικού χαρακτήρα. Εκεί θα βρείτε και μαγαζιά με διάφορα τοπικά προϊόντα που δεν γίνεται να σας αφήσουν αδιάφορους καθώς η περιοχή φημίζεται για τη φέτα και τη φορμαέλα της,αλλά και την ξακουστή ροδοζάχαρη που κοσμεί τα παραδοσιακά γλυκά των Καλαβρύτων.