Δοκιμάστε τα τοπικά προιόντα

60695 Επισκέψεις στο άρθρο
Φορμαέλα και οψιμοτύρι

Φορμαέλα και οψιμοτύρι

    Η φορμαέλα είναι το παραδοσιακό ημίσκληρο τυρί που παράγεται στην περιοχή και έχει ελαστική υφή και πικάντικη γεύση η οποία αναδύεται κατά το τηγάνισμα.
    Δοκιμάστε τη με κουρκούτι ή χωρίς, συνοδεύοντας το ούζο ή το τσίπουρο. Το οψιμοτύρι, τοπικό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα και αλατισμένο γιαούρτι με έντονη γεύση πιπεριού, είναι επίσης μια καλή πρόταση για ορεκτικό. Σερβίρεται με κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, ζυμωτό ψωμί και μια σταγόνα λάδι.