Πιες καφέ πλάι στο χιόνι και νιώσε σκιέρ

6995 Επισκέψεις στο άρθρο

Έχει την 3η ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, ένα χιονοδρομικό με όλες τις ανέσεις αλλά και ένα υπέροχο χωριό.

Το όρος Βόρας, που είναι πιο γνωστό ως Καϊμάκτσαλαν είναι ένα σημείο για την απόλυτη χαλάρωση, την οποία όμως μπορείς να τη συνδυάσεις με διασκέδαση και αναζωογόνηση. Αρκεί να ξέρεις πού να πας.

Βόρας - Καϊμάκτσαλαν: Στο τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας
Το όρος Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας χωρίζοντας με τον επιβλητικό όγκο του τη Μακεδονία από τη F.Y.R.O.M. Με υψόμετρο που φθάνει τα 2.524 μ, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ψηλότερα και ομορφότερα βουνά της πατρίδας μας. Η ενδιαφέρουσα αυτή περιοχή προσεγγίζεται εύκολα από την Έδεσσα, αλλά και από την Κοζάνη, ή τη Φλώρινα μέσω ασφάλτινων δρόμων. 



Νιώσε σκιέρ στο χιονοδρομικό
Το χιονοδρομικό κέντρο είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του σκι και των άλλων δραστηριοτήτων βουνού καθώς περιλαμβάνει 10 πίστες ποικίλων επιπέδων και δυσκολίας. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται σε υψόμετρο 2050-2480. Υπάρχουν πίστες για όλες τις κατηγορίες των χιονοδρόμων που εξυπηρετούνται από επτά αναβατήρες. 



Καφές «μέσα» στο χιόνι
Για όσους προτιμάτε να απολαύσετε απλά το θέαμα της κατάβασης αλλά δεν θέλετε να ζήσετε εσείς την εμπειρία μπορείτε να το κάνετε απολαμβάνοντας απλά καφέ ή φαγητό. Στους χώρους του χιονοδρομικού λειτουργεί εστιατόριο, καφετέρια, ενώ υπάρχει και γραφείο τουριστικών πληροφοριών, σταθμός Α βοηθειών. Για όσους ανησυχείτε πως θα δυσκολευτείτε να βρείτε θέση για παρκάρισμα αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης.



Στο ομορφότερο χωριό της περιοχής
Κατά την άνοδό σας προς την κορυφή ή/και την κατάβασή σας μην αμελήσετε να κάνετε μια στάση στο πιο όμορφο χωριό της περιοχής, τον Παλιό Αγιο Αθανάσιο. Βρίσκεται σε ύψος 1350 μέτρων σε μια από τις αλλεπάλληλες πτυχώσεις που σχηματίζει ο ορεινός όγκος του Καϊμάκτσαλαν καθώς σβήνει προς τη μακεδονική πεδιάδα. Σήμερα στον Αγιο Αθανάσιο υπάρχουν πολλοί παραδοσιακοί ξενώνες, εστιατόρια - ταβέρνες, μαγαζιά με είδη λαϊκής τέχνης και καφέ. Το χειμώνα το χωριό συχνά "χάνεται" μέσα στο χιόνι. Ενώ η πανέμορφη φύση σε προκαλεί για αξέχαστες εξερευνήσεις στα δάση και τα υψίπεδα του εντυπωσιακού Καιμάκταλαν.