Σαν Halloween της Ελλάδας

5003 Επισκέψεις στο άρθρο

Χορός, τραγούδι, διασκέδαση, παρέλαση, μασκαρέματα και πολλά άλλα. «Το Halloween της Ελλάδας» έρχεται...

Η Καστοριά έχει το δικό της καρναβάλι που λαμβάνει χώρα στο τριήμερο από τις 6 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου. Φύγετε τώρα για την Καστοριά και ξεκίνα την χρονιά με γλέντι.



Ραγκουτσάρια: Το ελληνικό Halloween
Τα Ραγκουτσάρια πήραν το όνομά τους από όσους ζητάνε; Rogatio στα λατινικά σημαίνει ζητώ και οι μεταμφιεσμένοι επισκέπτονται τα γύρω σπίτια ζητώντας δώρα από τους σπιτονοικοκύρηδες για να ξορκίσουν τα κακά πνεύματα.



Κοντράρει στα ίσα Πάτρα και Ξάνθη
Πολύ πριν το τριήμερο της αποκριάς και του καρναβαλιού στην Καστοριά γιορτάζουν το δικό τους καρναβάλι που κοντράρει στα ίσα αυτά της Πάτρας και της Ξάνθης. Από τις 6 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου Καστοριανοί και επισκέπτες της πόλης ξεφαντώνουν σε ένα ατελείωτο πάρτι που στήνεται στους δρόμους της πόλης με τραγούδια και χορούς αλλά και μπόλικο κρασί.

Kάθε γωνιά και πάρτι (και) με διεθνείς συμμετοχές
Η οδός Μητροπόλεως και η πλατεία Ομονοίας γίνονται το κέντρο της διασκέδασης αν και σε κάθε γωνιά της πόλης στήνεται ένα μικρό πάρτι μέσα στο πάρτι.Τα Ραγκουτσάρια έχουν κάθε χρόνο και διεθνή συμμετοχή καθώς στην παρέλαση λαμβάνουν μέρος άνθρωποι και από τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες όπως τα Σκόπια, τη Σερβία και τη Βουλγαρία.



Μπες κι εσύ σε «μπουλούκι»
Στα Ραγκουτσάρια συμμετέχουν όλοι οι Καστοριανοί, άντρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι, και μαζί τους χιλιάδες επισκέπτες, σε «μπουλούκια». Το κάθε “μπουλούκι” έχει τη δική του παραδοσιακή ορχήστρα χάλκινων και γλεντούν επί τρία μερόνυχτα με χιλίων λογιών μεταμφιέσεις στους δρόμους της πόλης, μέσα σε έναν αληθινό πανζουρλισμό.