Σε 2 ώρες: Στα «Μετέωρα» της Κορινθίας

9625 Επισκέψεις στο άρθρο

Απέχει κάτι παραπάνω από 2 ώρες από την Αθήνα αλλά η ομορφιά της αξίζει το ταξίδι.

Ανακαλύψτε τα Μετέωρα της Ορεινής Κορινθίας και εξερευνήστε την ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται μια ανάσα από την Αττική και κρύβει πανέμορφα σημεία.

Στα Μετέωρα της Ορεινής Κορινθίας
Το μοναστήρι της Παναγίας του Βράχου, της Φανερωμένης, χτισμένο στη σκιά ενός τεράστιου βράχου, είναι ένας τόπος πάντα ανοιχτός για τον επισκέπτη που θέλει να απολαύσει τη θαυμάσια θέα προς τη Ζήρεια, ιδίως μέσα στο χειμώνα. Ο ιδιαίτερος ναός του μοναστηριού που είναι χτισμένος στη σχισμή του βράχου θα σας δημιουργήσει την κατανυκτική ατμόσφαιρα που αναζητούσατε. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τα Μετέωρα της Κορινθίας, όπως έχει χαρακτηριστεί από ενθουσιώδεις αλλά και ειδικούς η Παναγία των βράχων (της Φανερωμένης). 

Κάντε μια εκδρομή στον Φενεό
Πραγματοποιείστε μια ημερήσια εκδρομή (περίπου τεσσάρων ωρών) στην περιοχή Τρικάλων και Φενεού απαράμιλλης ομορφιάς. Αναχωρείτε από το ξενοδοχείο σας, που είναι στις συνοικίες Τρικάλων, και περνώντας από τα χωριά Καρυά και Κάτω Ταρσός μπορείτε να κάνετε την πρώτη στάση στην πλατεία του χωριού. Στο Φενεό, επίσης, υπάρχει και λαογραφικό μουσείο που αξίζει την προσοχή σας. Πιείτε καφεδάκι και ξαποστάστε με παρέα το τιτίβισμα των πουλιών. 

Στη μαγευτική Λίμνη Δόξα
Μετά τον Φενεό και το φίλεμα, στη συνέχεια της εκδρομής σας, αξίζει να κάνετε στάση στη μαγευτική λίμνη Δόξα. Μαζί με τη λίμνη Τσιβλού έχουν περίοπτη θέση στους ταξιδιώτες που αγαπούν την φύση και ξέρουν από κρύο. Οι χιονισμένες βουνοκορφές δημιουργούν την απόλυτη αντίθεση με τα νερά της, ενώ κατά περιόδους υπάρχουν και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, μολονότι η ιστορία της είναι σχετικά μικρή και περιορίζεται στα 15 έτη περίπου. Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που φαίνεται περιμετρικά, από αρκετά σημεία της λίμνης, της προσδίδει χρώμα και εντοπιότητα. Στη συνέχεια, στο κεφαλοχώρι Γκούρα μπορείτε να απολαύσετε εκτός από τη βόλτα σας στο παραδοσιακό χωριό, μια σοκολάτα ή ένα τσίπουρο στα παραδοσιακά καφενεία του χωριού. 

Χωριάτικο άρωμα και μοναστικό «τριανταφυλλάκι»
Συνεχίστε περνώντας τα χωριά Στενό, Γκούρα και Μεσινό και εκεί, έχετε χρόνο για μια δεύτερη στάση. Στο  φιλόξενο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου από το μπαλκόνι του οποίου θα απολαύσετε την απίθανη θέα του «αλπικού» τοπίου, οι μοναχοί θα σας κατατοπίσουν στα ιδιαίτερα μυστικά του τόπου και θα σας προσφέρουν το φημισμένο γλυκό «τριανταφυλλάκι».