Στα Κουφονήσια θα ξεχάσεις τι σημαίνει πόλη

7620 Επισκέψεις στο άρθρο

Διακοπές σημαίνει ηρεμία, ξεκούραση, χαλάρωση και φυσικά απόδραση από τη βουή της πόλης. Ξεκίνα τώρα λοιπόν για τα Κουφονήσια. Ξέχνα τι σημαίνει μποτιλιάρισμα και κόρνα, βούτα σε υπέροχες παραλίες, περπάτα στο ακατοίκητο Κάτω Κουφονήσι και μπες στο Μάτι του Διαβόλου.

Δεν θα χρειαστείς, κι ίσως δεν θα δεις αυτοκίνητο
Στα Κουφονήσια ξεχνάς τι σημαίνει πόλη. Η πολύ μικρή έκτασή τους σε συνδυασμό και με τον λίγο κόσμο που κατοικεί μόνιμα εκεί κάνει την παρουσία αυτοκινήτων ένα σπάνιο θέαμα. Όσο για τον θόρυβο της κόρνας; Απλά τον ξεχνάς και ακούς μόνο τους θαυμάσιους ήχους της φύσης. Απόλαυσε λοιπόν τη μαγική ηρεμία που σου δίνουν τα Κουφονήσια για τις πιο ξεκούραστες διακοπές.

Για μπάνιο στην αμμώδη παραλία Πορί, την ωραιότερη του νησιού
Περπάτα προς την παραλία Πορί στο Πάνω Κουφονήσι και βούτα στα γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου που διαμορφώνεται εκεί. Ξάπλωσε στην αμμώδη παραλία  απολαμβάνοντας τον ήλιο και τον καφέ που θα πάρεις από καφέ εστιατόρια που βρίσκονται δίπλα στην παραλία.

Μπες στο «Μάτι του Διαβόλου» την πανέμορφη σπηλιά δίπλα στη θάλασσα
Φεύγοντας από την παραλία στο Πορί προχώρα προς το «Μάτι του Διαβόλου». Η σπηλιά που δεν είναι ορατή από το μονοπάτι βρίσκεται σε ένα βατό άνοιγμα από βράχια. Μπες από την χαμηλή είσοδό της και δες στην δεξιά πλευρά την τρύπα που επικοινωνεί με τη θάλασσα και από εκεί μπαίνουν θαλάσσια ρεύματα. Το πήγαινελα του αφρισμένου νερού, η σπηλιά αλλά και η θέα της θάλασσας θα σε καθηλώσουν.

Μονοήμερη στο Κάτω Κουφονήσι και βουτιές στους Λάκους
Ζήσε την κορύφωση της ανθρώπινης απουσίας στο Κάτω Κουφονήσι. Απόλαυσε μια όμορφη βαρκάδα και φτάσε στο πανέμορφο ακατοίκητο νησάκι που έχει ως μοναδική ανθρώπινη παρουσία μία ταβέρνα. Αφού απολαύσεις το γεύμα σου εξερεύνησε το νησί και περπάτα προς την παραλία «Λάκοι» με βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά και βρίσκεται στο τέλος του παλαιού οικισμού Παναγιά.