Ομορφιές και ατελείωτες δραστηριότητες!

5211 Επισκέψεις στο άρθρο

Για μια αξέχαστη εκδρομή στοχεύουμε πάντα στην αναζήτηση περιοχών που συνδυάζουν πληθώρα επιλογών. Βρείτε αυτή που τα συνδυάζει όλα!

Είτε πρόκειται για πανέμορφα χωριά, είτε για χειμερινές δραστηριότητες, είτε άγνωστα μέρη που κρύβουν πίσω τους ιστορίες που θα έχουμε να αφηγούμαστε. Ένας Δήμος που τα συνδυάζει όλα είναι φυσικά ο Δήμος Γορτυνίας. Το γιατί θα το καταλάβετε παρακάτω!

Βυτίνα: Το πιο ρομαντικό χωριό της Ελλάδας
Ορεινό τουριστικό θέρετρο στο Μαίναλο, μέσα στο ελατοδάσος, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ελβετικά και αυστριακά αλπικά θέρετρα. Σαλέ, μονοπάτια της φύσης, καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα, ατμοσφαιρικά café και πολλές αξιόλογες παραδοσιακές ταβέρνες και καλά εστιατόρια σας περιμένουν. Επισκεφθείτε τη Βυτίνα και σας υπογράφουμε ότι θα ξαναπάτε! Κατάφυτη, με τρεχούμενα νερά, με πάρκα ιδανικά για στιγμές ρομαντισμού και relax, με το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 να προσκαλεί τους απανταχού περιπατητές για διαδρομές στην αγκαλιά της μητέρας φύσης. Διαθέτει αρχιτεκτονική που εκπλήσσει και ανθρώπους γεμάτους καλοσύνη και λατρεία για την περιοχή τους.

Καρύταινα: Το χωριό του πεντοχίλιαρου
Τι είναι αυτό που κάνει την Καρύταινα να ξεχωρίζει; Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως ο ρομαντισμός που αποπνέουν τα λιθόστρωτα σοκάκια της δημιουργεί μια αίσθηση αλλοτινών εποχών, άλλοι στέκονται στις μοναδικές φυσικές ομορφιές της και άλλοι θεωρούν πως το άλφα και το ωμέγα σε όλη την υπόθεση είναι οι τεράστιες δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει ο Αλφειός. Γεγονός αναντίρρητο πάντως είναι πως ο χαρακτηρισμός της περιοχής από το μεγάλο συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη ως «Το Τολέδο της Πελοποννήσου» λίγο απέχει από την πραγματικότητα. Το ιστορικό και όμορφο χωριό προσφέρεται για εκδρομές και τριήμερα. Απολαύστε τη θέα από το φημισμένο Κάστρο, περπατήστε στα σοκάκια του γραφικού χωριού και ζήστε τη φύση.

Στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου
Στην καρδιά της Αρκαδίας, του πιο ορεινού νομού της Πελοποννήσου και κοντά στα χωριά Λεβίδι, Βυτίνα, Δημητσάνα, βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Βρίσκεται στη θέση «Οστρακίνα«, σε ύψος 1.600 μέτρων και διαθέτει 10 πίτες και 4 συρόμενους αναβατήρες. Στο χιονοδρομικό λειτουργεί κατάστημα ενοικιάσεως ειδών σκι, καινούργιο σαλέ, ενώ κοντά βρίσκεται και το ορειβατικό καταφύγιο. Για να φτάσετε, θα χρησιμοποιήσετε τον εθνικό δρόμο Κορίνθου – Τριπόλεως και 8 χιλιόμετρα μετά τη σήραγγα του Αρτεμισίου στον κόμβο της Νεστάνης θα στρίψετε δεξιά για Λεβίδι – Βυτίνα. Μετά το χωριό Κάψια θα δείτε το δρόμο που κατευθύνεται για χιονοδρομικό κέντρο (12 χιλιόμετρα). Από τη Βυτίνα, οι εγκαταστάσεις του απέχουν μόλις 14 χλμ., όμως ο δρόμος μέσω Λεβιδίου εκχιονίζεται καλύτερα.