Η Πελοπόννησος στο πιάτο σας!

2492 Επισκέψεις στο άρθρο

Αναζητήστε ένα ποιοτικό εστιατόριο που δίνει έμφαση σε παραδοσιακές τοπικές γεύσεις.

Το εστιατόριο ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ένα μοντέρνο εστιατόριο στην Αρχαία Ολυμπία,  δημιούργημα του γνωστού επιχειρηματία εστίασης Αγγέλου Γαλανόπουλου του ομώνυμου ομίλου εστιατορίων G3 GALANOPOULOS GASTRONOMY GROUP, (RODO Café e Ristorante, ΠΟΛΥΓΕΥΣΤΟ GRILL, EPATHLO OLIVE OILS).

Η δημιουργία ενός εστιατορίου στην Αρχαία Ολυμπία, σπονδή στην τοπική Πελοποννησιακή κουζίνα, αποτελούσε για χρόνια διακαή πόθο και των δύο. Το 2017 αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν ένα ποιοτικό χώρο εστίασης όπου θα αναδείκνυε τις τοπικές γεύσεις και τα υλικά στην Αρχαία Ολυμπία η όποια προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Ένα ιστορικό κτήριο που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για την ηλεκτροδότηση της πόλης αλλά και ως χώρος διαμονής του σταθμάρχη για δεκαετίες, μετατράπηκε από μια εξαιρετική ομάδα αρχιτεκτόνων και διακοσμητών της HARCOS σε ένα  καλαίσθητο εστιατόριο  όπου  άνοιξε την κουζίνα του το 2017 αποκλειστικά με private dinning και prive θεματικά μενού  με ένα διεθνές πελατολόγιο. Το 2018 άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό. 

Το εποχιακό μενού του εστιατορίου και τα μενού γευσιγνωσίας του σεφ, αναδεικνύουν τη παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με έμφαση στην τοπική Πελοποννησιακή γαστρονομία, με σύγχρονες πινελιές και τα καλύτερα διαθέσιμα υλικά.