Κρεατοφαγική εμπειρία

5631 Επισκέψεις στο άρθρο

Εξαιρετικό φαγητό, γεύσεις με εμπειρία και ιστορία σε ένα ονειρικό τοπίο.

Η χασαποταβέρνα οι Μουριές, στα Νέα Στύρα Ευβοίας ξεκίνησε το 1954 από το Χρήστο και τη Χρυσούλα Σάκκα, με την ιδέα ο “Μπαρμπα Χρήστος” να προωθήσει τα μοσχάρια και τα πρόβατά του. Ένα μικρό κουτούκι με λάμπες πετρελαίου και μια ψησταριά άρχισε να υποδέχεται το λίγο κόσμο του χωριού, για ένα κρασί και ένα μεζέ.

Στην πορεία ανέλαβε την ταβέρνα ο γιος του “ΜπαρμπαΧρήστου” ο Γιάννης με τη γυναίκα του την Φρειδερίκη. Ο χώρος μεγάλωσε λίγο ακόμα καθώς αναδείχθηκε και η περιοχή. Από τα ελάχιστα ταβερνάκια της περιοχής η ταβέρνα οι Μουριές άρχισε να υποδέχεται τους πελάτες από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η όμορφη αυλή με τις μουριές άρχισε από νωρίς το μεσημέρι να γεμίζει με Έλληνες και πριν προλάβει να αδειάσει, το απόγευμα με ξένους τουρίστες και το βράδυ ξανάρχιζε δουλειά με νέο κόσμο. Η ταβέρνα επεκτάθηκε και μεγάλωσε ακόμα περισσότερο ο χώρος της, αποκτώντας μια υπέροχη σάλα. Στους χώρους της φιλοξενούνται κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης εκδηλώσεις και δεξιώσεις για γάμους ή βαπτίσεις.

Το παραδοσιακό ήθος και ύφος διατηρείται ακέραιο μέσα και από την ποιότητα και την παράδοση των γεύσεων. Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι παραδοσικά και ντόπια.

Αφήστε να σας παρασύρει η γεύση του καλού κρασιού, που είναι παραγωγής μας!

Στην Ταβέρνα Μουριές μαγειρεύουν με εμπειρία και όποιο φαγητό θέλετε καθώς δέχονται παραγγελίες για γεύσεις της αρεσκείας σας.