Με μεράκι και τεχνική
3413 Επισκέψεις στο άρθρο
Δοκίμασε πιάτα δημιουργημένα με μεράκι και τεχνική από έμπειρους σεφ!
Στη Νεοταβέρνα «ΑΚΡΟΝ» στη Θεσσαλονίκη, απολαμβάνουμε πιάτα δουλεμένα με μεράκι και τεχνική, με αποτέλεσμα την ενσωμάτωση της αβίαστης νοστιμιάς, παράλληλα με τη διατήρηση της ισορροπίας των υλικών με σωστή γαστρονομική αισθητική, σε ένα μενού που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αμιγώς ελληνικό.
Στο «ΑΚΡΟΝ» έχουν τον τρόπο τους στο να χρησιμοποιούν προϊόντα με ονομασία προέλευσης από τοπικούς παραγωγούς σε όλη τη χώρα και να τα προσφέρουν με έναν εντελώς ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο. Γνωρίζουν, επίσης, πώς να συνδυάζουν τις Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές με μοντέρνες πινελιές με αποτέλεσμα καινούριες γευστικές εμπειρίες.
Η πανδαισία των γεύσεων αποτυπώνεται στο μενού που είναι μια εκδοχή του νέου ελληνικού σπιτικού gourmet και περιλαμβάνει ενδεικτικά καυτερή τυρόκρεμα με φέτα ΠΟΠ και τραγανό ψωμί, λαυράκι γεμιστό με σπανάκι, ψημένο στη λαδόκολλα, ρυζι basmati και λαδολέμονο, χταπόδι στη σχάρα μαριναρισμένο με κόλιανδρο, σερβίρεται με φάβα και μάραθο τουρσί, μους λευκού ταραμά με ελαιόλαδο, φρέσκο λεμόνι, και τραγανή αράβικη πίτα, καπνιστό σκουμπρί με κρέμα παντζαριού και λάδι αρωματισμένο με πορτοκάλι και γλυκάνισο, ψητό μαστέλο με χειροποίητη μαρμελάδα σύκο, φρέσκο σολομό με αχνιστά χόρτα και πουρέ σελινόριζας καθώς και μπιφτεκάκια στη σχάρα με σπαστές πατάτες και γιαούρτι μυρωδικών
Η πρώτη επαφή με το «ΑΚΡΟΝ» προσφέρει στον επισκέπτη οικειότητα και άνεση, καθώς το service που λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή προσφέρει γρήγορη και άψογη εξυπηρέτηση.
Το μουσικό πρόγραμμα της Νεοταβέρνας, είναι εξίσου εναρμονισμένο με το χώρο και το μενού, καθώς οι ρυθμοί του έντεχνου, του ελαφρού και κλασσικού λαϊκού που ακούγονται από τη φωνή της Αναστασίας Πεχλιβανίδου, προσφέρουν μια απολαυστική γευστική εμπειρία.