Σαν Πασάς στα Ιωάννινα

4184 Επισκέψεις στο άρθρο

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου των Ιωαννίνων, τη λίμνη των Ιωαννίνων και το Κάστρο της με τη σύγχρονη πόλη και το εμπορικό κέντρο, εμπνεύστηκε και δημιουργήθηκε το Ali Pasha Hotel. Σας περιμένει να περάσετε όμορφα και με ασφάλεια.

Η ομορφιά των Ιωαννίνων

Γνωρίζουμε την παλιά πόλη, το γεμάτο θρύλους κάστρο της, απολαμβάνουμε τα χρώματα της παραλίμνιας ζώνης, περιδιαβαίνουμε τα καλντερίμια της ιστορίας στο Νησί, σχεδιάζουμε κοντινές αποδράσεις σε γνωστούς και άγνωστους προορισμούς για να περάσουμε καλά, ξένοιαστα και με ασφάλεια.
Ξυπνάς το πρωί και μαγεμένος κοιτάς τον «καθρέφτη» της λίμνης να ποζάρει στο κάδρο σου. Στη συνέχεια θα πάρεις το πρωινό σου στην ευρύχωρη σάλα του ξενώνα. Ανοίγεις το χάρτη για να χαράξεις διαδρομές, όμως δεν μπορείς να αντισταθείς. Κλεφτές οι ματιές σου, δραπετεύουν στο πανοραμικό τοπίο που σε μαγνητίζει και το βλέμμα απογειώνεται… Βρίσκεσαι εδώ, στα ριζά του βουνού Μιτσικέλι, στην περιοχή της Αμφιθέας, που απέχει μόλις 5 χλμ. μακριά από το κέντρο των Ιωαννίνων, αλλά και ελάχιστα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.

Περίπατοι στα Γιάννενα: Τα Ιωάννινα είναι η μια από τις δυο παραλίμνιες πόλεις της χώρας (η άλλη είναι η Καστοριά). Εκτός από το υπέροχο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει, μια σπουδαία πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά έχει σφραγίσει τον οικιστικό ιστό της, αφήνοντας το αποτύπωμα της Ανατολής στις γειτονιές γύρω από την Παμβώτιδα λίμνη. Θα αρχίσετε την περιπλάνηση στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης η οποία έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός. Στη συνέχεια θα ανεβείτε στο κάστρο Ιτς Καλέ όπου ξεχωρίζουν το παλάτι και το τζαμί του Ασλάν Πασά (κτίσμα του 1618), το Φετιχιέ τζαμί (1795), ο τάφος του Αλή Πασά και τα τείχη που έκτισε ο Νορμανδός σταυροφόρος Βοημούνδος. Από εδώ θα απολαύσετε τη θέα προς τη λίμνη και το όρος Μιτσικέλι. Μη παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στην παλιά αγορά, όπου ονομαστοί παραδοσιακοί ασημιτζήδες (αργυροχόοι) διατηρούν ζωντανά από γενιά σε γενιά-ξεκινώντας από το Βυζάντιο-, τα εργαστήριά τους και την τεχνη του ασημιού.
Αφιερώστε λίγο χρόνο στην εβραϊκή συνοικία, αλλά και στην οδό Ανεξαρτησίας όπου ανάμεσα στα παλιά μικρομάγαζα ξεχωρίζει η Στοά Λούλη (1875). Το μεσημέρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ευχάριστα διαμορφωμένη και πολύκοσμη προκυμαία με τα καφέ και τα εστιατόρια.

                                                                      ALI PASHA HOTEL     Καλέστε:  2651022603

Εξευρενήστε το Nησί: Το «ταξίδι» στα νερά της λίμνης δεν διαρκεί πάνω από 10 λεπτά. Το Νησί -όπως ονομάζεται το μικροσκοπικό νησάκι της λίμνης- με τον παραδοσιακό οικισμό, σας υποδέχεται με απόλυτη ηρεμία και ιστορικό ενδιαφέρον. Θα επισκεφθείτε το σπίτι όπου σκοτώθηκε ο Αλή Πασάς και λειτουργεί ως μουσείο, μα και τα παμπάλαια βυζαντινά μοναστήρια που κάποτε αποτελούσαν σημαντική μοναστική πολιτεία, γνωστή στο πανελλήνιο. 

Διαμονή στο Ali Pasha σαν … Πασάς στα Ιωάννινα

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου των Ιωαννίνων, στην ιδανική περιοχή που συνδέει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, τη λίμνη των Ιωαννίνων και το Κάστρο της με τη σύγχρονη πόλη και το εμπορικό κέντρο, εμπνεύστηκε και δημιουργήθηκε το Ali Pasha Hotel

Με σεβασμό στην αρχιτεκτονική της περιοχής, κατασκευασμένο από εξαιρετικά υλικά και πολύ μεράκι το Ali Pasha Hotel είναι έτοιμο να σας προσφέρει απλόχερα την άνεση, την αισθητική της πολυτέλειας και τη ζεστασιά της γιαννιώτικης φιλοξενίας είτε βρίσκεστε στην πόλη ως επισκέπτης είτε για επαγγελατικούς λόγους.
 
Στον χώρο του ξενοδοχείου υπάρχουν 3 δίκλινα, 4 τρίκλινα και 2 τετράκλινα πολυτελή δωμάτια. Συγκεκριμένα τα 4 τρίκλινα δωμάτια διαθέτουν ένα διπλό κρεβάτι και 1 μονό κρεβάτι, εκ των οποίων τα 2 από αυτά έχουν την δυνατότητα να γίνονται τετράκλινα. Τα τετράκλινα από την άλλη διαθέτουν από ένα διπλό κρεβάτι και δύο μονά. Τα δίκλινα διαθέτουν ένα υπέρδιπλο κρεβάτι.

                                                                       ALI PASHA HOTEL     Καλέστε:  2651022603

Ιωάννινα, η πόλη πού αγκαλιάζει γλύκα την λίμνη της, η πόλη που είναι γεμάτη θρύλους και παραδόσεις με μια γεμάτη ιστορία. Στην κάρδια του ιστορικού κέντρου στην συνοικία του Αγίου Νικολάου αγοράς στις παρυφές του παραμυθένιου κάστρου , σε ένα από τα πιο γραφικά πετρόκτιστα σοκάκια των Ιωαννίνων βρίσκεται το ξενοδοχείο Ali Pasha Hotel.

Παραδοσιακό λιθόκτιστο με χαρακτήρα σύγχρονο και με μια πνοή πολυτέλειας συνδυάζει αρμόνικα το παραδοσιακό με το σύγχρονο σας υπόσχεται μια ευχάριστη και άνετη εμπειρία φιλοξενίας και να ζήσεις Πάσας στα Γιάννενα .

Για ξένοιαστη διαμονή με ασφάλεια

Ο σχεδιασμός του Ali Pasha Hotel που έχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα και απαραίτητα
μέτρα ασφαλείας για να κάνει τη διαμονή των επισκεπτών του πιο ασφαλή, ξέγνοιαστη
και γεμάτη όμορφες αναμνήσεις, περιλαμβάνει:

  • προστατευτικό διαχωριστικό στην ρεσεψιόν,
  • πιστοποιημένο & έμπειρο σε θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προσωπικό.