Το παλιό σου ποδήλατο, σαν καινούργιο!

4840 Επισκέψεις στο άρθρο

Το μεταφορικό μέσο των παιδικών μας χρόνων, αυτό που μας χάρισε ατέλειωτες στιγμές ελευθερίας και ξεγνοιασιάς μέσα στη γλυκιά δίνη της πιο ανέμελης ηλικίας, γίνεται τώρα ένα «έργο τέχνης» στα χέρια ενός ανθρώπου που κατακλύζεται από έμπνευση και μεράκι.

Ο Μάριος Φωτόπουλος ξεκίνησε να επισκευάζει ποδήλατα από 14 χρονών, μαθητεύοντας δίπλα στον πατέρα του στο βουλκανιζατέρ που διατηρούσε και ολοκληρώνοντας το πρακτικό κομμάτι των σπουδών του αποφοιτώντας από το τεχνικό λύκειο με την ειδικότητα του μηχανικού αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Η αγάπη και το πάθος του για τους δύο τροχούς τον έκαναν να ασχοληθεί για αρκετά χρόνια με τους επαγγελματικούς αγώνες motocross, όταν ένας φίλος του προσέφερε –άθελά του- την ιδέα για την εκπλήρωση ενός ονείρου που ίσως να μην είχε καν φανταστεί: Να κάνει το χόμπι του επάγγελμα.

Ξεκινώντας ερασιτεχνικά να επισκευάζει ποδήλατα φίλων και γνωστών, σταδιακά εκπαιδεύτηκε σε τεχνικές ανακατασκευής, φτάνοντας σήμερα να ασχολείται αποκλειστικά με αυτό, στο βουλκανιζατέρ που εξελίχθηκε σε εργαστήριο ανακατασκευής ποδηλάτων. Χρησιμοποιώντας πλέον την επωνυμία Mario Volante, αναλαμβάνει αναπαλαιώσεις κλασικών ποδηλάτων, αγοραπωλησίες, ανταλλαγές, ενοικιάσεις για εκθεσιακούς σκοπούς και φωτογραφίσεις, χαρίζοντας μια δεύτερη ζωή σε παλιά ποδήλατα.

Το βασικό για εκείνον είναι η ιστορία που κρύβει κάθε κλασικό ποδήλατο που φτάνει στα χέρια του, οι αναμνήσεις, οι στιγμές και τα συναισθήματα που προκαλεί στον ιδιοκτήτη του όταν το βλέπει να μεταμορφώνεται από μια «παλιά σιδεριά» σε ένα κόσμημα άξιο θαυμασμού. Χωρίς να αλλοιώνει τίποτα από την αρχική μορφή του ποδηλάτου και αναζητώντας σε κάθε περίπτωση τα αυθεντικά υλικά και εξαρτήματα, ο Μάριος προσθέτει τη δική του πινελιά για να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα μοναδικό, που πραγματικά συγκινεί.

Γνωρίστε τον Μάριο Φωτόπουλο και το Mario Volante μέσα από το site και τη σελίδα του στο facebook και μπείτε στον πειρασμό των αναμνήσεων μέσα από ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο!