ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

Παυσίπονο για τη τσέπη

 

Στις δύσκολες ημέρες που περνά ο κόσμος λόγω της οικονομικής κρίσης, ψάχνει να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να μειώσει τα έξοδά του. Έτσι το αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, με πολλούς ανθρώπους να καταφεύγουν πλέον στην επιλογή του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, για τυχόν ζημία που μπορεί να προκύψει στο ΙΧ του.


Αρκετοί είναι αυτοί που αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά κυρίως σε παλαιότερα αυτοκίνητα, μιας και δεν είναι εύκολο πλέον να βρεθούν καινούργια, ωστόσο ακόμα και καινούργια να υπάρχουν, αυτό δεν σημαίνει ότι με τη λύση του μεταχειρισμένου θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιες γνώσεις αλλά ακόμα και να μην υπάρχουν αυτές, αν ο ενδιαφερόμενος κοιτάξει προσεκτικά κάποια πράγματα, τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό του.

Συγκεκριμένα η προσοχή του αγοραστή πρέπει να στραφεί στα εξής:  

- Το ανταλλακτικό πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Να έχει το ίδιο νούμερο. Φράσεις του τύπου «θα ταιριάξει», «θα το κουμπώσω εγώ», ίσως κρύβουν μελλοντικά προβλήματα.
- Το ανταλλακτικό πρέπει να είναι σωστά προφυλαγμένο. Οι καιρικές συνθήκες είναι πιθανόν να το έχουν αλλοιώσει.
- Το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό πρέπει να είναι σωστά συντηρημένο.
- Καλό είναι το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό να συνοδεύεται από εγγύηση από τον αγοραστή. Αυτό δίνει κάποια extra σιγουριά
- Μάθετε για την προέλευση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, αν πρόκειται για ανακατασκευασμένο ή π.χ. από κάποιο τρακάρισμα.


Τα θετικά που μπορεί να αποκομίσει κάποιος από τη χρήση ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού δεν είναι μόνο οικονομικά, κάτι που είναι βεβαίως ο βασικός παράγοντας που παίρνει την απόφαση ένας άνθρωπος να το χρησιμοποιήσει, διότι το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό κοστίζει πολύ φθηνότερα από ένα καινούργιο, αλλά εκτείνονται και σε άλλους τομείς.

Η γκάμα των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών είναι τέτοια, που επιτρέπουν στον ενδιαφερόμενο να βρει γρήγορα αυτό που ψάχνει, ενώ εξίσου σημαντική είναι η επιλογή που δίνεται για αγορά ενός μεμονωμένου μέρους του εξαρτήματος που έχει χαλάσει, χωρίς να πρέπει να αγοραστεί ολόκληρο το ανταλλακτικό.

Σε ότι αφορά τα αρνητικά που μπορεί να βρεθούν είναι η μη ύπαρξη εγγύησης, αν και πλέον υπάρχουν κάποιες εταιρείες στην αγορά που προσφέρουν, αλλά και το καλό ψάξιμο που πρέπει να πραγματοποιηθεί για να είναι το ανταλλακτικό σε καλή κατάσταση, έτσι ώστε να έχει μακρά διάρκεια.   
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊοντα αυτοκινητου

 • Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά κορυφαίας ποιότητας

  Η Α. Κατσίπης έχει 28 χρόνια παρουσία στο χώρο της εισαγωγής και διάθεσης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Η τεράστια πείρα του προσωπικού και η οργάνωση της εταιρείας προσφέρουν άμεση εξυπηρέτηση στις καλύτερες δυνατές τιμές. Στο κατάστημα θα βρείτε περισσότερα από 10.000 ανταλλακτικά για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων. Περισσότερα
 • Βρες τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό

  Στο ηλεκτρονικό κατάστημα NT AUTO PARTS θα βρείτε ανταλλακτικά αυτοκινήτων κορυφαίας ποιότητας για όλα τα μοντέλα της αγοράς στις καλύτερες τιμές. Χιλιάδες κωδικοί είναι άμεσα διαθέσιμοι γι’ αυτό και υπάρχει δυνατότητα αποστολής σε 24 ώρες μίας ευρείας γκάμας προϊόντων αυτοκινήτου που περιλαμβάνει ανταλλακτικά ευρωπαϊκών αυτοκινήτων. Περισσότερα
 • Άριστα ανταλλακτικά σε τιμές ευκαιρίας!

  Η ΦΑΚΗΣ SERVICE, με έδρα την οδό Κλεάνθους 8, παραπλεύρως Ιπποκρατίου στη Θεσσαλονίκη, είναι η ιδανική λύση για όλους όσους ψάχνουν καινούρια και μεταχειρισμένα ανταλλακτικά NISSAN, AUDI, VW αλλά και παντός τύπου άριστης ποιότητας και σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Επισκεφθείτε το κατάστημα και ενημερωθείτε για τις πολύ μεγάλες προσφορές. Περισσότερα
 • Ανταλλακτικά και για τους πιο απαιτητικούς

  Στην εταιρεία «Gruppo» θα βρείτε γνήσια ανταλλακτικά για Fiat-Alfa Romeo και Lancia σε πολύ χαμηλές τιμές. Επίσης, προσφέρει οικονομικές λύσεις σε after market ανταλλακτικά, ενώ διαθέτει και μεγάλη γκάμα σε μεταχειρισμένα μέρη. Οι παραγγελίες αποστέλονται αυθημερόν σε όλη την Ελλάδα.
  Περισσότερα
 • Από το 1977 και συνεχίζει...

  Η εταιρεία «Βελγοελληνική ΕΠΕ» ιδρύθηκε το 1977 και είχε εξειδίκευση στην εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ανταλλακτικών και αξεσουάρ και το 1979 ονομάστηκε « Γ. Παπανικολάου & ΣΙΑ Ο.Ε.» διατηρώντας το ίδιο αντικείμενο ως το 2011 με μόνη διαφοροποίηση την εξειδίκευση στα αυτοκίνητα του ομίλου FIAT. Περισσότερα