Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
To πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής της Audi θα είναι το νέο Α2 (κατασκοπευτική εικόνα) και θα παρουσιαστεί το 2012.

To πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής της Audi θα είναι το νέο Α2 (κατασκοπευτική εικόνα) και θα παρουσιαστεί το 2012.

Nέο Audi A2 με ηλεκτρική έκδοση

(7/6/2010)

Ολοκληρώνει σταδιακά την εξέλιξη του νέου Α2 η Audi, στοχεύοντας στο να επενδύσει σε περισσότερα κόμπακτ διαστάσεων και χαμηλών ενεργειακών απαιτήσεων μοντέλα με τα οποία μειώνει περαιτέρω τον μέσο όρο εκπομπών ρύπων από την προϊοντική της γκάμα.

Μάλιστα, προκειμένου το νέο Α2 να σταθεί καλύτερα εμπορικά από τον προκάτοχό του, οι άνθρωποι της φίρμας ετοιμάζουν και μία σημαντική έκπληξη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αυτή εγγυάται στο γεγονός ότι το νέο 5θυρο μοντέλο θα είναι ηλεκτροκίνητο, χρησιμοποιώντας τεχνολογία ανάλογη με αυτή του πρωτότυπου Α1 e-tron που παρουσιάστηκε λίγους μήνες πριν. Δηλαδή θα βασίζεται για την κίνησή του σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο αντλεί ενέργεια από ισχυρή μπαταρία αλλά και από ένα θερμικό κινητήρα που έχει μόνο το ρόλο του τροφοδότη ενέργειας στο ηλεκτρικό μοτέρ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο ηλεκτροκινητήρας στο Α1 e-tron αποδίδει 61 ίππους, ωστόσο αυτό θα διαφοροποιηθεί στο μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα διακρίνεται και για την εξαιρετικά περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου από το θερμικό μοτέρ. Επίσης, παρόλο που το νέο μοντέλο δεν θα έχει πλαίσιο αλουμινίου όπως η προηγούμενη γενιά του και θα βασίζεται σε παραδοσιακή ατσάλινη δομή, αναμένουμε αρκετές έξυπνες και καινοτόμες εφαρμογές στην κατεύθυνση της μείωσης του βάρους και του περιορισμού της κατανάλωσης.

Τέλος, από σχεδιαστικής άποψης το νέο Α2 που βλέπουμε στην κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη, φωτογραφία δείχνει πολύ μοντέρνο, με το ενός όγκου αμάξωμα να αφήνει «υποσχέσεις» για την ύπαρξη έστω και διακριτικών πολυχρηστικών λύσεων στην καμπίνα.
Toyota
OPEL