Τα capital controls έχουν φέρει δυσκολίες και στην ανανέωση του stock των ειδικών επιχειρήσεων.

Τα capital controls έχουν φέρει δυσκολίες και στην ανανέωση του stock των ειδικών επιχειρήσεων.

Σύνδεσμος ΣΕΕΑΑ

40.745 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/10/2015

Πότε ιδρύθηκε ο σύνδεσμος ΣΕΕΑΑ και πόσα μέλη διαθέτει;

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων και Εμπόρων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων είναι από τους παλαιότερους εμπορικούς συλλόγους, μια και ιδρύθηκε το 1934 και λειτουργεί αδιάλειπτα από τότε! Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής και μέσω αυτής της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Στις τάξεις του δραστηριοποιούνται 200 περίπου επιχειρήσεις, που τροφοδοτούν με επώνυμα ανταλλακτικά τους επισκευαστές και αυτοκινητιστές. Συνολικά ο σύνδεσμος διαθέτει περίπου 180 μέλη.

Πόσο καιρό είστε Πρόεδρος του Συνδέσμου;

Περίπου δύο χρόνια, αλλά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά του κλάδου μας είναι περίπου δεκαπέντε χρόνια. Ξεκίνησα από τη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού Ανταλλακτικά Νέα, στη συνέχεια ήμουν μέλος της Διοίκησης του ΣΕΕΑΑ και παράλληλα οι συνάδελφοι με εξέλεξαν στο Δ.Σ. του ΕΒΕΑ. 


Ποιες οι συμβουλές σας μετά τα Capital Controls στις επιχειρήσεις ανταλλακτικών;

Τα capital controls επιδείνωσαν το ήδη άσχημο κλίμα που επικρατεί στον κλάδο, αφού εδώ και δύο μήνες οι εισαγωγείς αδυνατούν να πληρώσουν και να παραλάβουν τα εμπορεύματά τους μια και μέχρι τώρα οι εγκρίσεις που δίδονται για εισαγωγή είναι ελάχιστες. Επιπλέον, οι συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων γίνονται μόνο μετρητοίς και μόνο για τον ελάχιστο και απολύτως απαραίτητο αριθμό παραγγελιών.
Θα πρέπει λοιπόν οι συνάδελφοι να είναι πολύ προσεκτικοί στα ανοίγματά τους στην αγορά, φειδωλοί στις παραγγελίες τους και να κάνουν υπομονή μέχρι να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση.