Λίγες μέρες μετά το επίσημο ντεμπούτο της νέας Mercedes-AMG GT R έρχεται η πρώτη ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα από την «ανοιχτή» της εκδοχή.

Λίγες μέρες μετά το επίσημο ντεμπούτο της νέας Mercedes-AMG GT R έρχεται η πρώτη ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα από την «ανοιχτή» της εκδοχή.

Ανοιχτή Mercedes-AMG GT R

2.780 Επισκέψεις στο άρθρο (28/6/2016)

Πριν προλάβει να καταλαγιάσει ο θόρυβος, που προκλήθηκε από την παρουσίαση του νέου σκληροπυρηνικού μοντέλου της AMG GT οικογένειας, οι φήμες για την «ανοιχτή» εκδοχή του ξεκίνησαν να πλανώνται στον αέρα. Θα δούμε άραγε την Mercedes-AMG GT R Roadster;

Λίγες μέρες μετά το επίσημο ντεμπούτο της νέας Mercedes-AMG GT R έρχεται η πρώτη ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα από την «ανοιχτή» της εκδοχή. Οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές της X-Tomi Design φαίνεται πως περίμεναν με αγωνία το λανσάρισμα της GT R για να προβούν στις απαραίτητες αλλαγές, ώστε να την μετατρέψουν από coupe σε roadster.
Οι αλλαγές στο εξωτερικό κομμάτι περιορίζονται εμφανώς σε αλλαγές στην οροφή του μοντέλου, η οποία έχει «κρυφτεί» στο χώρο αποσκευών, ενώ παρατηρείται και λίγο μεγαλύτερη καμπύλη στο αμάξωμα, πίσω ακριβώς από την καμπίνα, έτσι ώστε να υπάρχει ομαλή μετάβαση από την πιθανώς αναδιπλούμενη hard-top οροφή προς το υπόλοιπο αμάξωμα.
Υπενθυμίζουμε πως κάτω από το καπό της νέας Mercedes-AMG GT R βρίσκεται ο 4λιτρος V8 biturbo κινητήρας των 593 ίππων (585 hp) με 700 Nm ροπής, που κάνει το μοντέλο να αντικρίσει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,6 δλ. με την τελική ταχύτητα να βρίσκεται στα 318 χλμ./ώρα. 
Φυσικά, μιλώντας για «ανοιχτή» εκδοχή, εννοείται και η ανάλογη αύξηση βάρους σε σχέση με τα 1.554 κιλά της AMG GT R κουπέ, αλλά και η μείωση των αεροδυναμικών συντελεστών, όταν η οροφή είναι ανοιχτή, οπότε ενδεχομένως, αν εν τέλει καταλήξει ως μοντέλο παραγωγής αυτή η πρόταση, να «χάσει» ένα μικρό ποσοστό σε επιδόσεις, κερδίζοντας κατά πολύ σε εμφάνιση και στυλ παρόλα αυτά. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center