Από 24.900 ευρώ στην Ιταλία η νέα Lancia Ypsilon

7.026 Επισκέψεις στο άρθρο (1/5/2024)
Από 24.900 ευρώ στην Ιταλία η νέα Lancia Ypsilon
9 Φωτογραφίες »

- Από 24.900 ευρώ στην Ιταλία.
- Ηλεκτρική ή ήπια υβριδική έως 156 άλογα.
- Τρία επίπεδα εξοπλισμού Ypsilon, LX και Edizione Cassina.
- Στις αρχές Ιουνίου οι παραδόσεις.

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες

Η νέα Lancia Ypsilon βρίσκεται πλέον προς πώληση στην αγορά της Ιταλίας, ανακοινώνοντας την πλήρη γκάμα με την οποία θα προσφέρεται, αλλά και τις τιμές που τη συνοδεύουν. Το εμπορικό λανσάρισμα της νέας Ypsilon στην ιταλική αγορά έγινε πριν από λίγους μήνες με την έκδοση Edition Cassina που είναι πλέον μόνιμο μέλος της γκάμας, ωστόσο συνοδεύεται και από νέες εκδόσεις.

Από 24.900 ευρώ στην Ιταλία

Αρχικά να πούμε πως η νέα Lancia Ypsilon θα προσφέρεται ως ήπια υβριδική αλλά και αμιγώς ηλεκτρική. Η ήπια υβριδική έκδοση κοστίζει από 24.900 ευρώ, ενώ η ηλεκτρική από 34.900 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται τα κίνητρα που προσφέρονται από την ιταλική κυβέρνηση για την αγορά ηλεκτρικού.

Ηλεκτρική ή ήπια υβριδική έως 156 άλογα

Η πλήρως ηλεκτρική έκδοση της Lancia Ypsilon είναι εξοπλισμένη με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά, απόδοσης 156 ίππων και 260 Nm ροπής. Η ενέργεια αντλείται από μια μπαταρία 51 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία (WLTP) έως και 403 χιλιόμετρα. Όταν συνδέεται σε συμβατό φορτιστή DC, η μπαταρία μπορεί να φτάσει από το 20 στο 80 τοις εκατό σε 24 λεπτά, σύμφωνα με τη Lancia. Η ήπια υβριδική Ypsilon Hybrid κινείται χάρη σε ένα 1.200άρη τρικύλινδρο κινητήρα με 48V ηλεκτρικό σύστημα απόδοσης 100 ίππων που συνδυάζεται με 6άρι e-DCT κιβώτιο και έχει την δυνατότητα να επιταχύνει το ιταλικό μικρό από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 9,3 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 190 χλμ./ώρα. 

Τρία επίπεδα εξοπλισμού Ypsilon, LX και Edizione Cassina

Η γκάμα περιλαμβάνει τρία επίπεδα εξοπλισμού, τα οποία είναι κατά σειρά τα Ypsilon, LX και Edizione Cassina. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ασύρματο Android Auto/Apple CarPlay, αισθητήρες στάθμευσης, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και πολλά συστήματα υποβοήθησης. Η πιο πλούσια έκδοση LX διαθέτει γκρι ανθρακί καμπίνα βελούδινα καθίσματα. Παράλληλα ο εξοπλισμός είναι πιο γενναιόδωρος, προσθέτοντας χαρακτηριστικά όπως ασύρματη βάση φόρτισης, μπροστινές και πίσω κάμερες και Adaptive Cruise Control. Τέλος, η κορυφαία έκδοση Edizione Cassina διαθέτει εσωτερικό Blu Lancia με βελούδινη επένδυση καθισμάτων και το πολυλειτουργικό τραπέζι tavolino Cassina στην κεντρική κονσόλα που είναι κατασκευασμένο από βιολογικό πλαστικό. Διαθέτει επίσης δύο οθόνες 10,25 ιντσών, μαζί με δύο κάμερες 180 μοιρών και το πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας (ADAS) που του δίνει αυτόνομες δυνατότητες επιπέδου 2.

Συνέχεια του άρθρου >>>
test center
test center