Βγήκε... βόλτα για δοκιμές στις ΗΠΑ το Kia Tasman

1.630 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2024)
Βγήκε... βόλτα για δοκιμές στις ΗΠΑ το Kia Tasman

- Προς το παρόν λέγεται ότι δεν θα διατεθεί σε Ε.Ε. και ΗΠΑ
- Υπό δοκιμές στους δρόμους της Καλιφόρνια
- Διέρρευσε το εσωτερικό του στην Αυστραλία - Θα έχει καρδιά έναν τετρακύλινδρο 2,2 λτ. diesel κινητήρα

Προς το παρόν λέγεται ότι δεν θα διατεθεί σε Ε.Ε. και ΗΠΑ

Λίγες ημέρες έχουν παρέλθει από την ανακοίνωση της Kia για το επερχόμενο Tasman. Πρόκειται για το πρώτο εγχείρημα της νοτιοκορεάτικης εταιρείας στα pick-up και προς το παρόν, οι ιθύνοντες την εταιρείας δεν φαίνεται να έχουν συμπεριλάβει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ΗΠΑ, στις αγορές που θα υποδεχτούν το Tasman. Αντίθετα, η πρώτη επίσημη ενημέρωση αναφέρει για παρουσία σε Νότια Κορέα, Αυστραλία, Μέση Ανατολή καθώς και Αφρική.

Υπό δοκιμές στους δρόμους της Καλιφόρνια

Κι όμως, διάφορες πηγές «αλίευσαν» το αγροτικό να βρίσκεται επί αμερικάνικου εδάφους - καλά καμουφλαρισμένο - και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια, εκεί όπου πραγματοποιεί δοκιμαστικές διαδρομές. Σίγουρα, το θέαμα μιας εταιρείας που υποβάλλει σε δοκιμές ένα μοντέλο το οποίο δεν είναι απαραίτητο να κυκλοφορήσει στις αγορές, δεν είναι κάτι καινούργιο. Όμως, στην περίπτωση του Tasman, τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο.
 

Διαφορετικό πρωτότυπο στην Αυστραλία με διπλό ταμπλό, ασύρματη φόρτιση και καμπίνα που θυμίζει EV9

Ένα ακόμη πρωτότυπο είχε εντοπιστεί στην Αυστραλία. Όπως μπορούμε να δούμε και στο βίντεο που ακολουθεί, το διαφορετικό αυτό Tasman διαθέτει καμπίνα με ηλιοροφή, δύο οθόνες στο ταμπλό, καθίσματα με δυνατότητα αποθήκευσης ρυθμίσεων θέσης, καθώς και θέση για ασύρματη φόρτιση. Φέρει κάποιες ομοιότητες με την καμπίνα του Κia EV9, αλλά το πιθανότερο σενάριο, κρίνοντας από το μέγεθος της καμπίνας, είναι πως το συγκεκριμένο να πρόκειται για κάποια αναβαθμισμένη έκδοση.
 

@eftm Inside the KIA TASMAN ute! First video as some lads post the first video of inside the first big Korean Ute for Australia #leak #exclusive #sneak #mule #test #kia #tasman #eftm ♬ original sound - EFTM.com

Θα έχει καρδιά έναν τετρακύλινδρο 2,2 λτ. diesel κινητήρα

Αν και πρόκειται για διπλοκάμπινο (κύριοι ανταγωνιστές τα Toyota Hilux, Ford Ranger, VW Amarok), πιθανότατα να το δούμε και σε διαφορετικές εκδόσεις. Η Kia αναμένεται να το διαθέσει σε εκδόσεις 4X4 και 4X2, με τετρακύλινδρο 2,2 λτ. κινητήρα diesel και αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Ακόμη, οι ίδιες φήμες αναφέρουν πως οι Νοτιοκορεάτες εξετάζουν το ενδεχόμενο παραγωγής μιας GT έκδοσης με V6, καθώς και μια ηλεκτροκίνητη έκδοση για το 2026.

Να σημειώσουμε εδώ πως σε ό,τι έχει να κάνει με τη «Γηραιά Ήπειρο», μέσα στο 2025 αναμένεται να ξεκινήσει από την Kia η παραγωγή ενός μικρού και ενός μεσαίου van. Η παγκόσμια πρεμιέρα τους αναμένεται εντός του έτους

TI LINGLONG AGORAZO
skoda