Επίσημο: Έρχονται τα ηλεκτρικά Nissan Juke και Qashqai
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Επίσημο: Έρχονται τα ηλεκτρικά Nissan Juke και Qashqai

2.698 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2023)

- Στο Ην. Βασίλειο η κατασκευή των ηλεκτρικών Juke και Qashqai και του νέου LEAF.
- Το LEAF τρίτης γενιάς θα αντλήσει στοιχεία από το Chill-Out concept.
- Ηλεκτρικά Juke και Qashqai με έμπνευση τα Hyper Punk και Hyper Urban.
- Οικοσύστημα παραγωγής ηλεκτρικών το εργοστάσιο στο Σάντερλαντ.

Στο Ην. Βασίλειο η κατασκευή των ηλεκτρικών Juke και Qashqai και νέου LEAF

Την έλευση των ηλεκτρικών Juke και Qashqai μαζί με την επόμενη γενιά του επίσης ηλεκτρικού LEAF ανακοίνωσε επίσημα η Nissan, επιβεβαιώνοντας πως και τα τρία αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο εργοστάσιό της, στην πόλη Σάντερλαντ του Ην. Βασιλείου. Η είδηση αυτή είχε γίνει γνωστή από χθες, ωστόσο όπως σας είχαμε αναφέρει, σήμερα η μάρκα την επιβεβαίωσε επίσημα.

Το LEAF τρίτης γενιάς θα αντλήσει στοιχεία από το Chill-Out concept

Ωστόσο, η Nissan δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά έδωσε ακόμα περισσότερα στοιχεία για τα τρία νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια. Ξεκινώντας από την τρίτη γενιά του LEAF, το μοντέλο αναμένεται να φτάσει το 2026 και θα είναι σχεδιαστικά εμπνευσμένο από το Chill-Out concept του 2021.

Ηλεκτρικά Juke και Qashqai με έμπνευση τα Hyper Punk και Hyper Urban

Τα πλήρως ηλεκτρικά Juke και Qashqai έχουν επίσης λάβει το πράσινο φως. Η Nissan επιβεβαίωσε πως στην ηλεκτρική του εκδοχή το Juke θα φέρει στοιχεία από το πρωτότυπο Hyper Punk που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Ίδια λογική θα ακολουθήσει και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Qashqai, που θα αντλήσει έμπνευση από το concept Hyper Urban, που επίσης είδαμε για πρώτη φορά στο Σαλόνι του Τόκιο.

Οικοσύστημα παραγωγής ηλεκτρικών το εργοστάσιο στο Σάντερλαντ

Αναλαμβάνοντας την κατασκευή των τριών ηλεκτρικών, το εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ θα συνεχίσει απρόσκοπτά τη λειτουργία του για τα επόμενα χρόνια, ενώ παράλληλα θα διατηρήσει ζωντανές περίπου 7.000 θέσεις εργαζομένων. Από κει και πέρα, όπως αναφέρει η Nissan, τα σημερινά νέα βασίζονται στην αρχική επένδυση 1 δισ. λιρών εκείνης και των συνεργατών της για τη δημιουργία του EV36Zero, μεταμορφώνοντας τις εγκαταστάσεις παραγωγής στο Σάντερλαντ και δημιουργώντας ένα παγκόσμιο οικοσύστημα παραγωγής ηλεκτρικών.

Συνέχεια του άρθρου >>>
DEH PASXA
skoda