To Ford Edge ST.

Έρχεται Ford Edge RS;

2.252 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2018)

Ένα μοντέλο που θα εγκαινιάσει μια νέα κατηγορία μη premium SUV υψηλών επιδόσεων σκέφτεται να κατασκευάσει η Ford. Θα είναι αυτό το Edge RS;

Μπορεί το Ford Edge ST να είναι από τα πιο καινούρια μοντέλα στην γκάμα της μάρκας, ωστόσο φαίνεται πως η μάρκα έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει σκέψεις για ακόμη πιο ισχυρή RS έκδοση του συγκεκριμένου SUV.

Aυτό το ενδεχόμενο άφησε ορθάνοικτο ο αρχιμηχανικός της Ford Performance Ed Krenz σε δηλώσεις του σε ξένα μέσα. Τα ακριβή του λόγια γύρω από την πιθανότητα να κατασκευαστεί ένα Edge RS ήταν: « Δεν θα πάμε να αντιγράψουμε το ένα ή το άλλο αυτοκίνητο. Θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια νέα κατηγορία μη-premium SUV πολύ υψηλών επιδόσεων. Μια RS έκδοση θα πρέπει να έχει περισσότερη ισχύ με νέο αεροδυναμικό πακέτο, άλλα ελαστικά, νέα ανάρτηση κ.α. Αυτά τα πράγματα ξέρουμε να τα κάνουμε αν αποφασίσουμε να το κάνουμε.»
Πηγές αναφέρουν πως εάν δοθεί το πράσινο φως για το Edge RS, το μοντέλο θα μπορούσε να εξοπλιστεί με τον V6 twin –turbo EcoBoost τρων 3,5 λίτρων με ισχύ έως 380 άλογα και ροπή 637 Νm ροπής, εξελιγμένο σύστημα Τοrque Vectoring για μείωση της υποστροφής αλλά και μηχανοκίνητο κιβώτιο για τους λάτρεις της χειροκίνητης μετάδοσης.

Σχετικά με τα μηχανοκίνητα κιβώτια, ο Κrenz μάλιστα δήλωσε:« Yπάρχει σίγουρα μια μεγάλη ομάδα φίλων της συγκεκριμένης μετάδοσης. Είναι κάτι που δεν θέλαμε να αποχωριστούμε στη Μustang ενώ με τα Fiesta και Focus ST να έχουν τέτοια δυνατότητα, πιστευω πως θα μάθουμε αν η κατηγορία το χρειάζεται.»

Εσείς τι λέτε; Θα θέλατε να δείτε την Ford να προχωρά στην κατασκευή ενός Ford Edge RS;

TI LINGLONG AGORAZO
skoda