Τα φιμέ τζάμια δεν είναι μόνο εμφάνιση αλλά και ουσία...

Με την τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών κατανάλωση καυσίμου μειώνεται θεωρητικά έως 33%.

Φιμέ για σκιά & οικονομία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/2/2017

Οι αντηλιακές μεμβράνες όχι μόνο βελτιώνουν την εμφάνιση, αλλά και συμβάλλουν στην οικονομία καυσίμου καθιστώντας ταυτόχρονα τη διαβίωση των επιβατών στην καμπίνα ευκολότερη.

 
Κέρδος από 125 ευρώ το χρόνο!
Η απόσβεση των αντηλιακών μεμβρανών μπορεί να γίνει από τον πρώτο κιόλας χρόνο, και μάλιστα εύκολα… Υπολογίστε πως με την τοποθέτησή τους η κατανάλωση μειώνεται θεωρητικά έως 33%, ωστόσο εσείς υπολογίστε περίπου 20%. Aρα, για ένα μοντέλο με κατανάλωση 8,0 λτ./100 χλμ., κερδίζεις 1,6 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα (ή 2,5 ευρώ). Με δεδομένο, λοιπόν, ότι τους καλοκαιρινούς μήνες διανύει ένας οδηγός κατά μέσο όρο 5.000 χλμ./έτος, το όφελος μόνο και μόνο από την κατανάλωση είναι 125 ευρώ. Από εκεί και πέρα, ένα άλλο σημαντικό είναι ότι το air condition δεν δουλεύει υπερωρίες, άρα γλιτώνεις από ενδεχόμενες βλάβες ή αναπλήρωση φρέον, που σημαίνει ότι το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο από τα 135 ευρώ που βλέπεις άμεσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό. 
 
Πόσο κοστίζουν;
Το κόστος για την τοποθέτηση αντιηλιακών μεμβρανών ξεκινά από τα 100 ευρώ και φτάνει έως τα 200, ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρείας, το αυτοκίνητο την εποχή που θα το αποφασίσετε κ.λ.π... Κυρίως ωστόσο οι διαφορές τιμών είναι ανάλογες με το μέγεθος του αυτοκινήτου. Διαφορετικές τιμές δίνονται για 3θυρα, για 5θυρα και άλλες για SUV. Η τοποθέτηση γίνεται πάντα αυθημερόν.