GP Σαουδικής Αραβίας: Δύο στις δύο pole ο Verstappen

3.734 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2024)
GP Σαουδικής Αραβίας: Δύο στις δύο pole ο Verstappen

GP Σαουδικής Αραβίας: Δύο στις δύο pole ο Verstappen

- Δεύτερη σερί pole position για τον Verstappen στην αρχή της σεζόν
- 34η pole για τον Ολλανδό, πρώτη του στη Jeddah
- Δεύτερος ο Charles Leclerc, τρίτος ο Sergio Perez
- 11ος ο πρωτοεμφανιζόμενος πιλότος της Ferrari

Δεύτερη σερί pole position για τον Verstappen στην αρχή της σεζόν

Ο Max Verstappen πήρε άνετα την pole position για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς στη Σαουδική Αραβία, μετά την επικράτησή του στις κατατακτήριες δοκιμές του Μπαχρέιν, που ολοκληρώθηκε μια μέρα μετά με την πρώτη του νίκη για τη σεζόν. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull δεν άφησε περιθώρια για αντιδράσεις στους υπόλοιπους οδηγούς και σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:27.472, ήτοι 0,319 δλ. ταχύτερος από τον δεύτερο Charles Leclerc.

34η pole για τον Ολλανδό, πρώτη του στη Jeddah

Αυτή ήταν η 35η pole position του δύο φορές πρωταθλητή της F1 και η πρώτη του στην πίστα της Jeddah πίσω από τα πηδάλια της RB20. Αν και πολύ νωρίς ακόμα, αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς ο Verstappen μπορεί να πει κανείς ότι βάζει τα θεμέλια για τον ερχομό του τρίτου διαδοχικού τίτλου. Είμαστε στην αρχή ακόμα όμως με πολλές... στροφές να απομένουν, οπότε θα δούμε τι θα συμβεί.

Δεύτερος ο Charles Leclerc, τρίτος ο Sergio Perez

Δεύτερος στο grid, στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης, θα βρεθεί ο Charles Leclerc στον αυριανό αγώνα. Ο Μονεγάσκος πιλότος της Scuderia Ferrari, που «έχασε» τον teammate του λόγω εσπευσμένης επέβασης για σκωληκοειδίτιδα, βελτίωσε αρκετά τον χρόνο του από το Q2 ωστόσο δεν κατάφερε να βρεθεί κοντά στον επιβλητικό ρυθμό του Verstappen. Παρόλα αυτά, ήταν ταχύτερος από τον τρίτο Sergio Perez. Ο Checo ήταν μόλις 0,016 δλ. πιο αργός, έχοντας πίσω του τον Fernando Alonso που συμπληρώνει τη δεύτερη σειρά του grid.

11ος ο πρωτοεμφανιζόμενος πιλότος της Ferrari

Η τρίτη σειρά στο πλέγμα απαρτίζεται από τις δύο McLaren των Oscar Piastri και Lando Norris σε πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, ενώ πίσω τους ακριβώς θα βρεθούν οι δύο Mercedes των George Russel και Lewis Hamilton.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως ο πρωτοεμφανιζόμενος, 18χρονος Oliver Bierman -ο αναπληρωματικός του Sainz- που είναι και ο νεότερος οδηγός στην ιστορία της Scuderia Ferrari στα Grand Prix ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο Q2 και θα στηθεί στην 11η θέση ή αλλιώς στην έκτη σειρά. Φανταστείτε ότι έμεινε εκτός Q3 για 0,036 δλ., ενώ ενημερώθηκε ότι θα τρέξει λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία, οπότε δεν το λες και άσχημο αποτέλεσμα. 


Mercedes
KIA