Ήπια υβριδικό το επόμενο Toyota GR86, δεν ακολουθεί νέο Subaru BRZ

Ήπια υβριδικό το επόμενο Toyota GR86, δεν ακολουθεί νέο Subaru BRZ

2.117 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2024)

- Αναπτύσσει ήδη τη νέα γενιά η Toyota
- Έρχεται νέα γενιά το 2025 ή το 2028 με νέο κινητήρα
- Τελειώνει η συνεργασία της Toyota με την Subaru;

Αναπτύσσει ήδη τη νέα γενιά η Toyota

Έχουν περάσει μόλις τρία χρόνια από τότε που η Toyota παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του σπορ κουπέ GR8. Παρότι είναι νωρίς, οι φήμες για την τρίτη γενιά του μοντέλου ήδη οργιάζουν με ορισμένες πηγές να κάνουν λόγο πως το νέο μοντέλο θα βρίσκεται στις αγορές το 2025 και θα τροφοδοτείται από ένα καινούριο κινητήριο σύνολο που θα αποτελείται από έναν τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα σε συνδυασμό με ένα ήπια υβριδικό σύστημα.

Έρχεται νέα γενιά το 2025 ή το 2028 με νέο κινητήρα

Σχετικά με τη νέα γενιά του Toyota GR86 έχουν προκύψει δύο διαφορετικές αφηγήσεις σχετικά με το μοτέρ που θα έχει στο μηχανοστάσιο. Η μία αναφέρει ότι το επόμενο GR86 θα κάνει το ντεμπούτο του το 2028, διαθέτοντας έναν υπερτροφοδοτούμενο υβριδικό κινητήρα 1,4 λίτρων. Μια άλλη αναφέρει ότι θα έρθει νωρίτερα, το 2025, ως υβριδικό και εξοπλισμένο με μοτέρ 1,6 λίτρων. Αυτή την στιγμή, φαίνεται ότι το τελευταίο σενάριο είναι πιο πιθανό. Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, ο κινητήρας αναμένεται να είναι παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιείται στα GR Yaris και GR Corolla, αλλά με απόδοση "πάνω από 300 ίππους". Επιπλέον, θα ενσωματώνει κάποια μορφή υβριδισμού, ενώ αναμένεται να είναι πισωκίνητο και να συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων όσο και με αυτόματο. 

Τελειώνει η συνεργασία της Toyota με την Subaru;

Η ανάπτυξη ενός σπορ αυτοκινήτου δεν είναι ακριβώς το καλύτερο πράγμα για τις περισσότερες εταιρείες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Toyota και η Subaru συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη του GR86 / BRZ. Αν η Toyota επιλέξει να τοποθετήσει έναν δικός της κινητήρα στην επόμενη γενιά GR86, αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τον τερματισμό της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών όσον αφορά αυτά τα δύο αυτοκίνητα. Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του BRZ, εκτός αν η Subaru αποφασίσει να προχωρήσει μόνη της στην ανάπτυξη ενός διαδόχου για το μοντέλο- κάτι που φαντάζει απίθανο, αλλά δεν αποκλείεται.

ford
skoda