Πρόστιμο από 1.500 έως και 3.000 ευρώ για όσους καπνίζουν ή ατμίζουν μέσα στο αυτοκίνητό τους εν όσο επιβαίνουν παιδιά κάτω των 12 ετών.

Πρόστιμο από 1.500 έως και 3.000 ευρώ για όσους καπνίζουν ή ατμίζουν μέσα στο αυτοκίνητό τους εν όσο επιβαίνουν παιδιά κάτω των 12 ετών.

Τέλος το κάπνισμα στο αυτοκίνητο

40.673 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2017)

Οριστικό τέλος στο κάπνισμα, αλλά και το άτμισμα φαίνεται πως θέλει να δώσει το Υπουργείο Υγείας επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα στους οδηγούς που καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητό τους. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες.

Με νέα εγκύκλιο το Υπουργείο Υγείας βάζει τέλος στο κάπνισμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο μέσα στα αυτοκίνητα όταν επιβαίνουν παιδιά κάτω των 12 ετών. Η εγκύκλιος προβλέπει παράλληλα τσουχτερά πρόστιμα από 1.500 έως και 3.000 ευρώ για τους παραβάτες. Ειδικότερα επιβάλλεται πρόστιμο 1500 ευρώ σε όσους οδηγούς καπνίζουν ή ατμίζουν και μεταφέρουν παιδιά, ενώ το πρόστιμο διπλασιάζεται φτάνοντας τις 3000 ευρώ όταν πρόκειται για όχημα δημοσίας χρήσεως.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 

Πιο συγκεκριμένα το απόσπασμα της εγκυκλίου αναφέρει «Απαγορεύεται η χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών. Για την ως άνω παράβαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που κάνει χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που κάνει χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού , ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης. Επιπλέον, στους οδηγούς των οχημάτων αυτών επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός (1) μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο».

Εσείς πως βλέπετε αυτό το μέτρο; Παράλογο ή απαραίτητο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
test center