Ξεκίνησαν οι παραγγελίες του νέου VW Tiguan στην Ευρώπη
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες του νέου VW Tiguan στην Ευρώπη

10.426 Επισκέψεις στο άρθρο (9/11/2023)

- 8 επιλογές στους κινητήρες (PHEV, βενζίνη και diesel).
- Μεγαλύτερο από το προηγούμενο.
- Εσωτερικό που θυμίζει τα ηλεκτρικά ID.
- Από 36.600 ευρώ στη Γερμανία.

Από 36.600 ευρώ στη Γερμανία

Το εμπορικό λανσάρισμα του νέου Volkswagen Tiguan στην Ευρώπη έλαβε σάρκα και οστά, όπως ανακοίνωσε επίσημα η γερμανική φίρμα. Περίπου δύο μήνες μετά την επίσημη πρεμιέρα του, το νέο οικογενειακό SUV ξεκινά την πορεία τους στις αγορές από αυτή της Γερμανίας, όπου μπορεί να παραγγελθεί με τιμή από 36.600 ευρώ.

8 επιλογές στους κινητήρες (PHEV, βενζίνη και diesel)

Στους κινητήρες να πούμε αρχικά πως η VW προσφέρει το νέο Tiguan με δύο plug-in υβριδικές επιλογές. Αμφότερες έχουν ηλεκτρική αυτονομία 100 χιλιομέτρων χάρη σε μία μπαταρία 19,7 kWh. Επιπλέον και οι δύο αποτελούνται από έναν κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με την πρώτη να προσφέρει 204 ίππους και τη δεύτερη 272. Αμφότερες στέλνουν την κίνηση στους μπροστά τροχούς μέσω ενός οκτατάχυτου DSG κιβωτίου ταχυτήτων.
 
Από εκεί και έπειτα, συναντούμε στη γκάμα κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνης και diesel), οι οποίοι συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία. Στη βενζίνη ο 1,5 λίτρων eTSI διαθέτει turbo μεταβλητής γεωμετρίας, απενεργοποίηση κυλίνδρων και 20 ίππους υποβοήθηση από το 48βολτο σύστημα. Οι εκδόσεις που θα βρουν οι αγοραστές είναι δύο, 130 και 150 ίππων. Η κίνηση κατευθύνεται στους μπροστά τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Οι τετρακίνητες επιλογές βενζίνης θα προσφέρονται με 2λιτρο μοτέρ, όπου και πάλι θα υπάρχουν δύο εκδόσεις 204 και 265 ίππων. Τέλος στο diesel, ένας 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη θα είναι προσθιοκίνητη με 150 ίππους, ενώ η δεύτερη τετρακίνητη με 193 ίππους.

Εσωτερικό που θυμίζει τα ηλεκτρικά ID

Στο εσωτερικό η VW έχει εγκαταστήσει στη μέση του ταμπλό μία τεράστια οθόνη αφής τύπου τάμπλετ 12,9 ή 15 ιντσών, ενώ υπάρχουν και τα παραδοσιακά μπουτόν. Ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών με τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις, το πολυλειτουργικό τιμόνι και ένα περιστροφικό χειριστήριο με ενσωματωμένη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, είναι κάποια από τα αξιοσημείωτα στοιχεία του νέου Tiguan. Η VW υπόσχεται τουλάχιστον 10 χιλιοστά επιπλέον για τα πόδια των πίσω επιβατών, ενώ υπογραμμίζει πως το πορτμπαγκάζ μπορεί να φιλοξενήσει 652 λίτρα, χώρος που μειώνεται στα 490 λίτρα στις PHEV εκδόσεις.

Μεγαλύτερο από το προηγούμενο

Το νέο Tiguan βασίζεται στην εξελιγμένη πλατφόρμα MQB Evo, που του προσφέρει μεταξόνιο 2.681 χιλιοστά. Το μήκος του είναι 4.539 χλστ. (+30 χλστ.), το πλάτος 1.842 χλστ. και το ύψος χωρίς τις ράγες οροφής 1.639 χλστ (+4 χλστ). Ο αεροδυναμικός συντελεστής ορίζεται στα 0,295 Cd. Τα φουσκωμένα φτερά είναι ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά, όπως και οι δύο LED φωτιζόμενες μπάρες στα δύο άκρα. Ο προφυλακτήρας διαθέτει τρεις οριζόντιες ράβδους χρωμίου στα στάνταρ μοντέλα, ενώ στην σπορτίφ έκδοση R-Line υπάρχει δικτυωτό μοτίβο διαμαντιού και μαύρες επενδύσεις, που... αγριεύουν το παρουσιαστικό του.  

Συνέχεια του άρθρου >>>
test center
KIA