Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ζήτηση για το Xiaomi SU7

2.632 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2024)
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ζήτηση για το Xiaomi SU7
2 Φωτογραφίες »

- Οι προπαραγγελίες είναι 3 με 5 φορές πάνω από το αναμενόμενο - Πάνω από 50.000 παραγγελίες σε λιγότερο από μισή ώρα
- Ανταγωνιστικές τιμές, το «κλειδί» της επιτυχίας
- Αναλυτές της Citi υπολογίζουν τρομακτική χασούρα ελέω καθυστέρησης παραγωγής
- Οι φήμες αναφέρουν πως η Xiaomi αναπτύσσει ηλεκτρικό SUV

Οι προπαραγγελίες είναι 3 με 5 φορές πάνω από το αναμενόμενο

Τι κι αν η κινεζική εταιρεία βρίσκεται στα σπάργανα σχετικά με την παραγωγή αυτοκινήτων; Μόνο το «μέγεθος» του ονόματός της αρκεί για να της δώσει την απαραίτητη ώθηση σε μια αγορά τόσο απαιτητική όσο αυτή των ηλεκτρικών οχημάτων. Μάλιστα, διά στόματος του διευθύνων συμβούλου της Xiaomi, Lei Jun, οι αριθμοί των προπαραγγελιών του πρώτου της μοντέλου, SU7, βρίσκονται 3 με 5 φορές πάνω από το αναμενόμενο.

Πάνω από 50.000 παραγγελίες σε λιγότερο από μισή ώρα

Οι αριθμοί των πρώτων παραγγελιών ξεπέρασαν τις 50.000 (στο χρονικό διάστημα-ρεκόρ των 27 λεπτών!) όπως είχε ενημερώσει η ίδια η Xiaomi. Το Xiaomi SU7 ξεκίνησε να πωλείται στην Κίνα στις 28 Μαρτίου και αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλές, ενώ η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έλαβε πάνω από 90.000 παραγγελίες μέσα σε 24 ώρες. Οι πρώτες 5.000 μονάδες φέρουν το διακριτικό τίτλο της «ιδρυτικής έκδοσης» και οι παραδόσεις ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα. Ακόμη, ο Lei ανάφερε ότι η Xiaomi βρίσκεται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων κατά 12 ημέρες!

Σύμφωνα με πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η κινεζική φίρμα θα ξεκινήσει τις διανομές της έκδοσης SU7 Pro τον Απρίλιο, ενώ το SU7 Max θα διατίθεται από τον Μάιο. Θυμίζουμε ότι στην χώρα μας αναμένεται να τα δούμε σε βάθος τριών ετών.

Ανταγωνιστικές τιμές, το «κλειδί» της επιτυχίας για την Xiaomi

Όπως και στις ηλεκτρονικές της συσκευές, έτσι και στα αυτοκίνητα, η οικονομική πολιτική της φίρμας είναι συγκεκριμένη: Ανταγωνιστικές τιμές. Για παράδειγμα, το SU7 θα βρίσκεται στις εκθέσεις των ΗΠΑ με τιμή εκκίνησης περί τα 27.213 ευρώ. Ο πιο άμεσος ανταγωνιστής, το Model 3 της Tesla, κοστίζει περίπου στα 37.535 ευρώ. Οι Κινέζοι «χτυπούν» την αμερικάνικη δύναμη... εντός έδρας. 

Στην Κίνα πάλι, οι τιμές του SU7 ξεκινούν από 28.300 ευρώ και αυτό σημαίνει πως είναι πιο φθηνό από το Tesla Model 3, το οποίο ξεκινάει στην Κίνα από τα 32.280 ευρώ και είναι επίσης μικρότερο σε μέγεθος σε σύγκριση με το ηλεκτρικό της Xiaomi (4,99 έναντι 4,72 του Model 3).

Αναλυτές της Citi υπολογίζουν τρομακτική χασούρα ελέω καθυστέρησης παραγωγής

Μια λεπτομέρεια με ιδιαίτερο -οικονομικό- ενδιαφέρον είναι ότι για κάθε μοντέλο που πωλείται, η Xiaomi αναμένεται να καταγράφει χασούρα (!). Συγκεκριμένα, αναλυτές του τραπεζικού ομίλου Citi, στεκόμενοι στην καθυστέρηση της παραγωγής των μονάδων, υπολογίσαν πως για 60.000 πωλήσεις, οι απώλειες θα ξεπεράσουν τα 531.000.000 ευρώ, περίπου 8.850 ευρώ για κάθε κομμάτι!

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
skoda