Τι ακριβώς ετοιμάζουν οι Γερμανοί της Porsche και κατοχύρωσαν την ονομασία 960;

Νέα Porsche 960;

5.600 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/4/2016

Η κατοχύρωση της ονομασίας «960» από την Porsche φέρνει το νέο μοντέλο ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή. Τι ακριβώς όμως ετοιμάζει η γερμανική μάρκα;

 
Λίγο το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην Porsche 911 Turbo S και την 918 Spyder, λίγο η κατοχύρωση του ονόματος «960» από την γερμανική φίρμα, αλλά και το γεγονός ότι θέλει να ανταγωνιστεί μοντέλα σαν τις McLaren 650S και Ferrari 488GTB, έχουν συμβάλλει στην «απογείωση» των φημών που θέλουν την Porsche να βγάζει στην παραγωγή ένα νέο κεντρομήχανο μοντέλο με την ονομασία 960.

Κατά την κατοχύρωση της ονομασίας, ο εκπρόσωπος της Porsche τόνισε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, δηλώνοντας πως στην κατοχύρωση προχώρησαν προκειμένου να μην συναντήσουν μελλοντικό κόπο. Βέβαια κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν κενά στη γκάμα της Porsche και οφείλουμε να παρατηρούμε τις κινήσεις των ανταγωνιστικών εταιρειών!».


Σχετικά τώρα με το νέο μοντέλο, τίποτα δεν είναι σίγουρα αλλά οι πληροφορίες μιλούν για ένα αυτοκίνητο που δεν θα βασίζεται ούτε στην πλατφόρμα της 911, ούτε της 718. Όσον αφορά τους κινητήρες, θα είναι διαθέσιμη μια ποικιλία μηχανικών συνόλων με το ενδιαφέρον να στρέφεται στο νέο επίπεδο quad-turbo 8-κύλινδρο μοτέρ με τεχνολογία μεταβλητής σχέσης συμπίεσης που θα αποδίδει περίπου 650 ίππους.

Πειμένουμε πως και πως λοιπόν να ακουστεί σύντομα και από επίσημα χείλη η έναρξη παραγωγής της Porsche 960. Μέχρι τότε, απλά ελπίζουμε!