7 φωτογραφίες »

Νέα Porsche Cayenne Turbo GT

3.965 Επισκέψεις στο άρθρο (30/6/2021)

Το νεότερο μοντέλο στην οικογένεια της Cayenne Coupe παρουσίασε επίσημη η Porsche συστήνοντας στο κοινό τη νέα Porsche Cayenne Turbo GT, που έρχεται με ένα ρεκόρ ανά χείρας και 640 ίππους ισχύ!

Ξεκινώντας την ανάλυση του μοντέλου χωρίς προλόγους, να πούμε πως η νέα Porsche Cayenne Turbo GT διατίθεται αποκλειστικά σε coupe στυλ αμαξώματος. Κάτω από το καπό λαμβάνει τον twin-turbo V8 4,0 λίτρων κινητήρα που προσφέρει 640 ίππους και 850 Nm ροπής. Κρατήστε πως σε σύγκριση με το μοτέρ της Cayenne Turbo Coupe, ο κινητήρας έχει λάβει μεταξύ άλλων διαφορετικό στρόφαλο, πιστόνια και καδένα χρονισμού.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Παρών φυσικά ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο που έχει επίσης τροποποιηθεί για να κάνει πιο γρήγορα τις αλλαγές. Ως αποτέλεσμα το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 3,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του μοντέλου φτάνει τα 300 χλμ./ώρα. Εκτός από την επιπλέον ισχύ, η Turbo GT έχει χαμηλώσει την ανάρτησή της κατά 17 χιλιοστά σε σχέση με την Cayenne Turbo Coupe. Παράλληλα η αερανάρτηση μπορεί να γίνει  έως και 15% πιο σκληρή, ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία.
 
H Porsche Cayenne Turbo GT πατάει σε τροχούς 22 ιντσών που «παντρεύονται» με ελαστικά Pirelli P Zero Corsa. Τα κεραμικά φρένα είναι στάνταρ και έχουν διάμετρο 440 χιλιοστά μπροστά και 410 χιλιοστά πίσω.
 
Εξωτερικά η μάσκα της Cayenne Turbo GT διαθέτει μεγαλύτερες εισόδους αέρα αλλά και ένα πιο έντονο αεροδυναμικό χείλος χαμηλά στον προφυλακτήρα. Η οροφή, ο διαχύτης στο πίσω μέρος και τα πλαϊνά πτερύγια της αεροτομής στο τέλος της οροφής είναι από ανθρακονήματα. Μένοντας στο πίσω μέρος να πούμε πως η προσαρμοζόμενη αεροτομή στην πόρτα του χώρου αποσκευών διαθέτει πτερύγιο 51 χιλιοστών, δηλαδή διπλάσια σε μέγεθος από αυτό της Cayenne Turbo Coupe. Στο εσωτερικό, υπάρχουν καθίσματα για τέσσερις επιβάτες, ενώ όλα στο κεντρικό τμήμα καλύπτονται από διάτρητο Alcantara.
 
Η νέα Porsche Cayenne Turbo GT είναι διαθέσιμη για παραγγελία και από τα μέσα του Σεπτέμβρη θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

DEH PASXA
KIA