Νέες έξυπνες κάμερες θα ελέγχουν αν οδηγάς με το κινητό στο χέρι

1.941 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2024)
Νέες έξυπνες κάμερες θα ελέγχουν αν οδηγάς με το κινητό στο χέρι

- Αν μιλάς στο κινητό ή δεν φοράς ζώνη θα τρως κλήση
- Τα στοιχεία όσων παρανομούν στέλνονται στην τοπική αστυνομική αρχή
- Διπλάσιος κίνδυνος να σκοτωθούν οι οδηγοί που δεν φορούν ζώνη

Αν μιλάς στο κινητό ή δεν φοράς ζώνη θα τρως κλήση

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο πως θα ελέγχεται η κυκλοφορία στην Αγγλία. Το τελευταίο διάστημα, αναπτύσσεται ένα νέο δίκτυο καμερών, το οποίο θα είναι σε θέση να εντοπίσει αν οι οδηγοί παρανομούν. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε θέματα ταχύτητας, αλλά και σε ό,τι συμβαίνει εντός του οχήματος, όπως το να μην φορούν τις ζώνες τους. 

Τα στοιχεία όσων παρανομούν στέλνονται στην τοπική αστυνομική αρχή

Η λειτουργία των καμερών βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία καταγράφει το κάθε όχημα που περνάει και έπειτα, επεξεργάζεται την εικόνα. Αν διαπιστωθεί παράβαση, οι εικόνες μεταφέρονται στην τοπική αστυνομική αρχή, ενώ για όσους συμμορφώνονται με τους νόμους, οι λήψεις διαγράφονται. Στις δοκιμές αυτές συμμετέχουν αστυνομικές δυνάμεις από δέκα διαφορετικές κομητείες της Αγγλίας.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχα εγχειρήματα βρίσκονται εν εξελίξει και σε άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ, στις οποίες βρίσκεται υπό πιλοτική εφαρμογή η χρήση νέων, σύγχρονων πινακίδων, οι οποίες, μέσω υπέρυθρων και μικροκυμάτων, εντοπίζουν όσους κινούνται με υψηλή ταχύτητα ή δεν προσέχουν στο δρόμο.

Διπλάσιος κίνδυνος να σκοτωθούν οι οδηγοί που δεν φορούν ζώνη

Έρευνες που έλαβαν χώρα στους δρόμους του «Νησιού» δείχνουν ότι οι πιθανότητες για τους οδηγούς να εμπλακούν σε σύγκρουση τετραπλασιάζονται όταν χρησιμοποιούν το κινητό τους εν ώρα οδήγης και διπλάσιες στο να σκοτωθούν, αν δεν φορούν ζώνη.

Ο ιθύνων του δημόσιου οργανισμού εθνικής ασφάλειας στους δρόμους, δήλωσε:

«Θέλουμε να συνεργαστούμε με την αστυνομία ώστε να επιτύχουμε την μείωση της επικίνδυνης οδήγησης και ταυς κινδύνους που μπορεί να προκληθούν από αυτήν. Πιστεύουμε ότι η χρήση της τεχνολογίας θα κάνει τον κόσμο να λάβει πιο σοβαρά την οδηγική του συμπεριφορά. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην χρήση της τεχνολογίας ώστε να διασφαλήσουμε πως όλοι θα επιστρέφουν ασφαλείς στις οικίες τους».

Mercedes
moto