Νέο MINI Aceman: Ηλεκτρικό μικρό SUV με ισχύ έως 218 άλογα

2.229 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2024)
Νέο MINI Aceman: Ηλεκτρικό μικρό SUV με ισχύ έως 218 άλογα
7 Φωτογραφίες »

- Τοποθετείται ανάμεσα στο Cooper και το MINI Countryman
- Παίρνει στοιχεία από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά της μάρκας
- Highlight στην καμπίνα η κεντρική οθόνη αφής
- Δύο επιλογές στα 184 και 218 άλογα

Τοποθετείται ανάμεσα στο Cooper και το MINI Countryman

Στην επίσημη παρουσίαση του νέου Aceman προχώρησε η MINI, ώστε να αρχίσει να αντλεί πωλήσεις από την κατηγορία των μικρών SUV στην οποία ανήκει αυτό το αυτοκίνητο με μήκος 4,07 μ., πλάτος 1,75 μ. και ύψος 1,50 μ. Με άλλα λόγια, το νέο Aceman καλύπτει το κενό ανάμεσα στο MINI Cooper και το MINI Countryman

Παίρνει στοιχεία από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά της μάρκας

Στο κομμάτι της εμφάνισης που πάντα παίζει σημαίνοντα ρόλο στα μοντέλα της MINI, βλέπουμε στοιχεία από το Cooper hatchback αλλά και το Countryman. Εκτεταμένη χρήση έχει γίνει σε μαύρα πλαστικά προστατευτικά που συνδυάζονται με ποδιές και ράγες στην οροφή, ώστε να μοιάζει περισσότερο με crossover παρά με hatchback με μεγάλη απόσταση από το έδαφος. Η οκταγωνική μάσκα στο μπροστινό μέρος τραβάει το βλέμμα, ωστόσο πιο χαμηλά υπάρχει ένας αεραγωγός που ψύχει τα ενδότερα του ηλεκτρικού Aceman. Η γκάμα του Aceman θα περιλαμβάνει 4 διαφορετικές εκδόσεις - Essential, Classic, Favoured και JCW, ενώ οι ζάντες θα έχουν διαστάσεις μεταξύ 17 και 19 ιντσών.

Highlight στην καμπίνα η κεντρική οθόνη αφής

Στο εσωτερικό, την παράσταση κλέβει η στρογγυλή οθόνη OLED με διάμετρο 240 χιλιοστά που χρησιμοποιεί το MINI Operating System 9 που επιτρέπει τον διαισθητικό χειρισμό όλων των λειτουργιών οδήγησης μέσω αφής ή φωνής.  Ενώ οι περισσότερες λειτουργίες είναι ενσωματωμένες στην οθόνη αφής, υπάρχουν μερικοί φυσικοί διακόπτες όπως το χειρόφρενο, ο επιλογέας ταχυτήτων και το κουμπί για τον έλεγχο της έντασης του ήχου.

Δύο επιλογές στα 184 και 218 άλογα

Το Aceman μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το ηλεκτρικό Cooper, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα δύο μοντέλα συνδυάζονται τα ίδια συστήματα κίνησης. Το Aceman E εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει 184 PS και 290 Nm ροπής. Διαθέτει μπαταρία 40,7 kWh, η οποία παρέχει αυτονομία 310 χλμ. (WLTP). Το Aceman SE είναι η επόμενη επιλογή καθώς διαθέτει έναν πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 218 ίππους και 330 Nm ροπής. Χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία 54,2 kWh, επιτυγχάνει αυτονομία 406 χλμ. Η εταιρεία υπόσχεται πως το αυτοκίνητο έρχεται με σπορ ανάρτηση, ενώ η έκδοση JCW αναμένεται να προσφέρει ακόμα πιο σπορ συμπεριφορά, αντισταθμίζοντας την έλλειψη επιπλέον ισχύος.

Hyundai
KIA