H σχεδίαση του Micra είναι στα δυνατά του σημεία. Αν και το μοντέλο έχει αντικατασταθεί, συνεχίζει να δείχνει επίκαιρο.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H σχεδίαση του Micra είναι στα δυνατά του σημεία. Αν και το μοντέλο έχει αντικατασταθεί, συνεχίζει να δείχνει επίκαιρο.

Νissan Micra 1,2 του 2007

24.009 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2011)

Το Nissan Micra πείθει με τον οικονομικό και σβέλτο κινητήρα του, τις έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις στο εσωτερικό και την ευχάριστη οδική συμπεριφορά του.

+ Κινητήρας, οδική συμπεριφορά, κατανάλωση

Το ταμπλό του Nissan Micra αποτελείται από σκληρά πλαστικά με μέτρια συναρμογή σε κάποια σημεία. Η σχεδίαση είναι αρκούντως νεανική.

Το ταμπλό του Nissan Micra αποτελείται από σκληρά πλαστικά με μέτρια συναρμογή σε κάποια σημεία. Η σχεδίαση είναι αρκούντως νεανική.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



- Συναρμογή πλαστικών τμημάτων εσωτερικού

Κινητήρας
Ο 1.200άρης κινητήρας του Micra αποδίδει 80 ίππους και καταφέρνει να χαρίσει πολύ καλές επιδόσεις στο μικρό μοντέλο της Nissan. Αυτό οφείλεται, τόσο στο χαμηλό βάρος του οχήματος, όσο και στο σωστής διάταξης 5τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Στο πάτημα του δεξιού πεντάλ, η απόκριση είναι άμεση σχεδόν μέχρι τον κόφτη. Τη θετική εικόνα ολοκληρώνει η χαμηλή μέση κατανάλωση (5,9 λτ./100 χλμ.).

Οδική συμπεριφορά
Στο δρόμο, το Nissan Micra σε εκπλήσσει ευχάριστα χάρη στην παιχνιδιάρικη αλλά και προβλέψιμη οδική συμπεριφορά του. Τα περιθώρια πρόσφυσης είναι καλά για την κατηγορία, χωρίς να θυσιάζεται η άνεση των επιβατών, ενώ υπό πίεση, οι όποιες τάσεις αποσταθεροποίησης του αμαξώματος, μπορούν να ελεγχθούν από το γρήγορο και καλό σε πληροφόρηση τιμόνι.

Εσωτερικό - Χώροι
Στο εσωτερικό, η σχεδίαση δεν είναι ανάλογα εκκεντρική με την εξωτερική εμφάνιση, αλλά αρκούντως νεανική. Το ταμπλό είναι επενδυμένο με σκληρά πλαστικά καλής ποιότητας, αλλά με μέτρια, σε κάποια σημεία, συναρμογή. Αναφορικά με τους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές, στο πίσω μέρος θα καθίσουν με σχετική άνεση δύο ενήλικοι επιβάτες, ενώ ο όγκος αποσκευών των 237 λίτρων κυμαίνεται στο μέσο όρο. Ανάμεσα στα θετικά γνωρίσματα ξεχωρίζουν οι πολλοί αποθηκευτικοί χώροι και το πίσω συρόμενο κάθισμα.

Μεταπωλητική αξία
Σε καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του μοντέλου, κάτι που οφείλεται στον οικονομικό και αξιόπιστο χαρακτήρα του.

Value for Money
Καλή είναι και η σχέση τιμής-αξίας λόγω του 1.200άρη κινητήρα με τους 80 ίππους, αλλά και του επιπέδου εξοπλισμού που διέθετε στην έκδοση Techno.

Από το 2007 μέχρι σήμερα:
&&&&Το 3ης γενιάς Micra παρουσιάστηκε το 2003. Το 2010, η 4η γενιά απέκτησε νέους κινητήρες, «πατάει» σε νέο πάτωμα και έχει λιγότερο εκκεντρική σχεδίαση.

Τop 5 ανταγωνιστές
VW Polo 1,2 12V
Toyota Yaris 1,0
Renault Clio III 1,2
Mitsubishi Colt 1,1
Daihatsu Sirion 1,0

Τιμή αγοράς 2007: 10.870 ευρώ
Τιμή αγοράς 2011: 5.600 ευρώ
Τιμή πώλησης 2011: 6.500 ευρώ

&&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&&
Τεχνικά χαρακτηριστικά*

Κυβισμός (κ.εκ.)
1.240
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.)
80/5.200
Ροπή (Nm/σ.α.λ.)
110/3.600
0-100 χλμ./ώρα (δλ.)
13,5
Τελ. ταχύτητα (χλμ./ώρα)
167
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)
5,9
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.)
143
Bάρος (κιλά)
1.016
*Εργοστασιακές τιμές



Εξοπλισμός

ABS
σ
Αερόσακοι οδηγού/συνοδηγού
σ/σ
Πλευρικοί αερόσακοι
σ
Ηλεκτρ. παράθυρα
σ/π
Air condition
σ
Υποβοήθηση τιμονιού
σ
Ηλεκτρ. καθρέπτες
σ
Ηχοσύστημα
σ
Ζάντες αλουμινίου
π
σ: στάνταρ, π: προαιρετικός, -: δε διατίθεται
FORD E-TRANSIT
OPEL