Ο Nico Hulkenberg θα γίνει ο πρώτος οδηγός της Audi Sauber

1.978 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2024)
Ο Nico Hulkenberg θα γίνει ο πρώτος οδηγός της Audi Sauber

- O Γερμανός θα κάτσει στο μονοθέσιο της Audi Sauber το 2025
- Συνεργάζεται ξανά με την Sauber ύστερα από δώδεκα έτη
- Προτιμήθηκε από τους Ocon, Gasly, Lawson, Albon
- Αναμένεται να τον αντικαταστήσει ο Oliver Bergman, οδηγός ακαδημιών της Ferrari

O Γερμανός θα κάτσει στο μονοθέσιο της Audi Sauber το 2025

Ο κύβος ερρίφθη! Μετά την εξαφορά της Sauber από την Audi και την έλευσή της στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2025, η γερμανική ομάδα έκανε γνωστό το όνομα του πρώτου οδηγού που θα καθίσει πίσω από το μονοθέσιό της. Ο λόγος για την Nico Hulkenberg, πολύπειρο Γερμανό οδηγό, με προϋπηρεσία άνω των 14 ετών στον χώρο! 

Συνεργάζεται ξανά με την Sauber ύστερα από δώδεκα έτη

Ο 36χρονος οδηγός έχει περάσει από επτά ομάδες στην καριέρα του. Μιλάμε για τις Williams, Force India, Sauber, Renault, Racing Point, Aston Martin και Haas F1.
Μάλιστα, μετά την εξαγορά της από την Audi, θα συνεργαστεί ξανά με την Sauber έπειτα από δώδεκα έτη. Απείχε από τον χώρο της F1 για τρία έτη και επέστρεψε το 2023 για χάρη της Haas. Με τους αμερικάνους θα συνεχίσει την συνεργασία του έως και το 2025, όταν και θα μεταβεί στην (επερχόμενη) γερμανική ομάδα. 

O ίδιος ο Hulkenberg δήλωσε ως εξής: «Η προοπτική να αγωνιστώ για την Audi είναι ξεχωριστή. Καταλαβαίνεις πως πρόκειται για μοναδική ευκαιρία όταν μια γερμανική εταιρεία έρχεται με τέτοια αποφασιστικότητα στον κόσμο της Formula 1. Είναι τιμή μου να την εκπροσωπήσω».

Προτιμήθηκε από τους Ocon, Gasly, Lawson, Albon

Πολλά ήταν τα ονόματα που ακούγονταν για την πρώτη εκ των δύο θέσεων βασικών οδηγών της Audi Sauber, όπως αυτά των Liam Lawson, Esteban Ocon, Pierre Gasly, Alex Albon. Μα τελικά, οι Γερμανοί εμπιστεύθηκαν τον γηγενή τους, σε μια συμβολική θα λέγαμε, κίνηση. 

Δηλώσεις είχαμε και από τον Andreas Seidl, διευθύνων σύμβουλο της Sauber:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχθούμε ξανά τον Nico στην ομάδα μας από το 2025. Η ταχύτητα, η εμπειρία και η ομαδικότητά του θα τον καταστήσουν ως ένα σπουδαίο κομμάτι ως προς την μεταμόρφωση της ομάδας μας και την επερχόμενη συνεργασία με την Audi F1».

Αναμένεται να τον αντικαταστήσει ο Oliver Bergman, οδηγός ακαδημιών της Ferrari

Η αποχώρηση του Γερμανού από την Haas αφήνει μια θέση κενή από το 2025 και ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του φαίνεται να είναι ο Oliver Bergman, οδηγός ακαδημιών της Ferrari. Θυμίζουμε πως ο 19χρονος Βρετανός ανέλαβε να αντικαταστήσει τον Carlos Sainz Jr στο GP της Σαουδικής Αραβίας, τερματίζοντας στην έβδομη θέση. Περισσότερα όμως για το «ντόμινο» εξελίξεων θα γίνουν γνωστά μελλοντικά.

test center
KIA