Τιμές με Leasing
Τιμές & Test Ελαστικών
Οδηγήσαμε το νέο Audi Q2 και τα πρώτα συμπεράσματα βγήκαν. Πως είναι στο δρόμο;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδηγήσαμε το νέο Audi Q2 και τα πρώτα συμπεράσματα βγήκαν. Πως είναι στο δρόμο;

Οδηγήσαμε το Audi Q2 και αναφέρουμε

(10/11/2016)

Με το νέο Q2 η Audi μπαίνει για πρώτη φορά στα χωράφια της κατηγορίας των compact SUV μοντέλων, προσφέροντας σε ένα μικρότερο πακέτο όλα τα πλεονεκτήματα των κορυφαίων «Q» μοντέλων της φίρμας.

What is New

Tο νέο Q2 ξεχωρίζει αρχικά από τα υπόλοιπα SUV της Audi λόγω του διαφορετικού χρωματισμού στις πίσω κολώνες.

Tο νέο Q2 ξεχωρίζει αρχικά από τα υπόλοιπα SUV της Audi λόγω του διαφορετικού χρωματισμού στις πίσω κολώνες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

- Compact διαστάσεις και μοντέρνο design
- Κινητήρες βενζίνης και diesel από 1,0 έως 2,0 λτ.
- 4Χ2 και 4X4
- Πορτ-μπαγκάζ 405 λίτρων
- Στην Ελλάδα το Νοέμβριο

Η κατηγορία των crossover διάγει μέρες δόξας και η Audi, θέλοντας να εκμεταλλευτεί ακόμη περισσότερο τη μεγάλη εμπορική επιτυχία των αυτοκινήτων του είδους, προλαβαίνει τον ανταγωνισμό λανσάροντας το πρώτο premium crossover της εποχής, το νέο Q2. Για το χτίσιμό του, η γερμανική φίρμα ανέτρεξε φυσικά στο πάτωμα-πασπαρτού, την περίφημη MQB πλατφόρμα του VW Group, πάνω στην οποία βασίζονται μια σειρά μοντέλων διαφορετικών κατηγοριών, από το Audi A3 και το VW Golf, μέχρι το VW Passat και το Audi TT. Το γεγονός αυτό της επέτρεψε από τη μια να κρατήσει χαμηλά τις διαστάσεις του νέου της μοντέλου (4.191 χλστ. μήκος το δεύτερο πιο «κοντό» μετά το Audi A1) μαζί με το βάρος του, αλλά και από την άλλη, να του προσδώσει μια μεγάλη γκάμα turbo κινητήρων χωρητικότητας από μόλις 1,0 έως και 2,0 λίτρα. Το τελικό αποτέλεσμα μας δίνει ένα αρκετά ενδιαφέρον νέο μοντέλο, για το οποίο ταξιδέψαμε μέχρι τη Ζυρίχη στην Ελβετία, από όπου και σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Αρέσει…
Σχεδιαστικά, είναι εμφανής με την πρώτη ματιά η προσπάθεια των ανθρώπων της Audi να προσδώσουν στο νέο μικρότερο «Q» μια εμφάνιση που θα το διαχωρίζει αρκετά από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, την ίδια στιγμή που θα εξασφαλίζει την ομαλή ένταξή του στη γκάμα της μάρκας. Έτσι λοιπόν το νέο Q2 ξεχωρίζει αρχικά από τα υπόλοιπα SUV της Audi διαθέτοντας νέες μεγάλες πλαισιωμένες εισαγωγές αέρα στα άκρα του εμπρόσθιου προφυλακτήρα, διαφορετικής σχεδίασης αμυγδαλωτά εμπρόσθια φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες ημέρας LED, αλλά και μια οροφή η οποία στο πίσω μέρος δείχνει να αιωρείται, λόγω του διαφορετικού χρωματισμού στις πίσω κολώνες. Το στοιχείο της ομοιογένειας από την άλλη με τα υπόλοιπα Audi αποκαλύπτει η παρουσία της γνωστής μεγάλης γρίλιας της μάσκας της φίρμας στο εμπρόσθιο μέρος, η οποία και αυτή πάντως έχει ανανεωθεί. Δεν λείπουν και κάποια σπορ στοιχεία, όπως η αεροτομή στο πίσω τμήμα και ο διαχύτης με την αλουμινένια ποδιά, σε ένα τελικό αποτέλεσμα που δείχνει αρκετά ελκυστικό και συγκρατημένα σπορτίφ. Στο τελευταίο πάντως το ρόλο του παίζει και το χαμηλό σχετικά ύψος για αυτοκίνητο της κατηγορίας (1.508 χλστ.), μαζί και με την επίσης χαμηλή απόσταση από το έδαφος που δεν ξεπερνά τα 14,5 εκατοστά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

TRANSIT VS BOXER
Autotriti.gr