Οικονομία στο φουλ με την Plug-in υβριδική Mercedes CLA
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οικονομία στο φουλ με την Plug-in υβριδική Mercedes CLA

21.787 Επισκέψεις στο άρθρο (29/7/2022)

Η Plug-in υβριδική Mercedes CLA 250 e εκτός από premium και hi-tech μετακινήσεις υπόσχεται από χαμηλή έως και μηδενική κατανάλωση καυσίμου, συνδυάζοντας την ηλεκτροκίνηση με τον θερμικό κινητήρα βενζίνης.

Mercedes CLA 250 e από 49.800 ευρώ

Η «διπλή ζωή» των Plug-in υβριδικών αυτοκινήτων επιτρέπει στους ιδιοκτήτες τους να συνδυάσουν την κίνηση αποκλειστικά με ρεύμα, αλλά και κάνοντας χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σε κάθε περίπτωση, η κατανάλωση καυσίμου ενός Plug-in υβριδικού αυτοκινήτου είναι από μηδενική έως μικρή, κάτι πολύ σημαντικό, ειδικά αυτό τον καιρό όπου οι τιμές στα καύσιμα πάνε μόνο προς τα πάνω και όπως φαίνεται η κατάσταση δεν πρόκειται να αποκλιμακωθεί σύντομα.

Το ίδιο λοιπόν ισχύει και για την Plug-in υβριδική Mercedes CLA ή αν προτιμάτε καλύτερα την Mercedes CLA 250 e, που είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά ως μία premium επιλογή οικογενειακού με coupe στιλ. Έχοντας κόστος απόκτησης από 49.800 ευρώ, περάν της χαμηλής κατανάλωσης, η εξηλεκτρισμένη Mercedes έρχεται απαλλαγμένη και από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, ενώ οι εταιρικοί χρήστες ξεχνούν πλήρως τη φορολογία του οχήματος. Και όλα αυτά μέσα στην καλλίγραμμη σιλουέτα της CLA η οποία συνδυάζει το image και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα με το «αστέρι» με τις αρετές ενός -σχεδόν- sedan αμαξώματος με coupe ύφος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ξεχνάς την κατανάλωση βενζίνης

Το μηχανικό σύνολο της CLA 250 e αποτελείται από το συνδυασμό του turbo τετρακύλινδρου 1,33 λίτρων βενζινοκινητήρα απόδοσης 160 ίππων και ενός ηλεκτροκινητήρα 112 ίππων. Η συνεργασία τους προσφέρει συνδυαστική απόδοση 218 ίππων και συνολική μέγιστη ροπή 450 Νm. Μπαίνοντας στο κομμάτι της κατανάλωσης, χάρη στο πακέτο μπαταριών 15,6 kWh η CLA 250 e μπορεί να κινηθεί για 61 με 69 πραγματικά χιλιόμετρα αποκλειστικά με ρεύμα σε ταχύτητες έως και 140 χλμ./ώρα, καλύπτοντας με το παραπάνω στις περισσότερες περιπτώσεις τις καθημερινές μετακινήσεις (δουλειά, ψώνια, δραστηριότητες κ.λπ.). Όσον αφορά στην φόρτισή της μπαταρίας, σε απλή οικιακή πρίζα φορτίζει σε περίπου 5 ώρες και 30 λεπτά, ενώ σε wallbox 7,4 kW χρειάζονται περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά για μια πλήρη φόρτιση, ενώ σε ταχυφορτιστή 24 kW μέσα σε 25 λεπτά φτάνει στο 80%. Ως εκ τούτου, εφόσον συνδέται στην πρίζα φτάνοντας στον τελικό προορισμό της για να παραμένει πάντα σε καλά επίπεδα φόρτισης, μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά μικρό κόστος μετακίνησης.

Αν πάλι γίνει χρήση του θερμικού κινητήρα, η συμβολή του ηλεκτρικού μοτέρ στην μείωση της κατανάλωσης είναι καταλυτική, πετυχαίνοντας μέση πραγματική κατανάλωση περί τα 5,5 λτ./100 χλμ. σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις μας. Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα έξι διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, Individual, Sport, Comfort, Electric, Battery Level, ECO, ώστε να προσαρμόζεται η οδήγηση στο στιλ του οδηγού, αλλά και στις συνθήκες της διαδρομής.

Με το σύστημα MBUX στην καμπίνα

Πέραν της εξαιρετικά οικονομικής μετακίνησης, οι επιβάτες κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων τους θα απολαύσουν και τις ανέσεις της καμπίνας του premium κουπέ. Το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MBUX με τις δύο «αιωρούμενες» οθόνες είναι μία από αυτές και συμβάλλει στον hi-tech χαρακτήρα της. Η καμπίνα της CLA ακολουθεί πιστά τα χνάρια της A-Class, με την οποία μοιράζονται το ίδιο πάτωμα, και διατηρεί ψηλά τον πήχη στην ποιότητα των υλικών, τη συναρμογή και τη γενικότερη αίσθηση πολυτέλειας. Όσον αφορά στο χώρο αποσκευών, έχει υποστεί μια μείωση της τάξης των 70 λίτρων θυσία στο βωμό της Plug-in Hybrid τεχνολογίας, αλλά τα 390 λίτρα που απομένουν κρίνονται ικανοποιητικά.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto