Πόσο καλό είναι το Citroen C3 diesel με τα 100 άλογα;

8.218 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2024)
Πόσο καλό είναι το Citroen C3 diesel με τα 100 άλογα;
2 Φωτογραφίες »

- Είναι το φθηνότερο diesel της ελληνικής αγοράς (21.200 ευρώ)
- Με 30 ευρώ πας Αθήνα-Θεσσαλονίκη, καίει 3,5 λτ. στο ταξίδι
- Είναι το best seller στην Ελλάδα για το 1ο τρίμηνο του 2024
- Η μαλακή ανάρτηση και τα αναπαυτικά καθίσματα το κάνουν το πιο άνετο μικρό της αγοράς

Είναι το φθηνότερο diesel της ελληνικής αγοράς (21.200 ευρώ)

Ναι, ναι, το έχουμε ξαναπεί, το diesel πεθαίνει σε κάποιες κατηγορίες και οι εταιρείες το «κόβουν» από τις γκάμες τους, όμως αυτοί που το λατρεύουν πάντα θα υπάρχουν. Στα μικρά, λοιπόν, οι προτάσεις είναι ελάχιστες, θα σταθούμε όμως στο Citroen C3 diesel με τα 100 άλογα γιατί είναι το πιο φθηνό πετρελαιοκίνητο μοντέλο που μπορεί να αγοράσει κάποιος. Συγκεκριμένα, κοστίζει 21.200 ευρώ στην έκδοση You!, η οποία έχει αρκετά παραπάνω από τα βασικά δες εδώ τον αναλυτικό εξοπλισμό και τιμές για όλες τις εκδόσεις.

Παρακάτω θα συνεχίσουμε με το C3 diesel, επ ευκαιρίας όμως να πούμε πως και το C3 βενζίνης ξεκινάει από τα 17.500 ευρώ και είναι ένα από τα οικονομικότερα μοντέλα στην κατηγορία του.

Με 30 ευρώ πας Αθήνα-Θεσσαλονίκη, καίει 3,5 λτ. στο ταξίδι

Ιδανικό για χιλιομετροφάγους είναι το Citroen C3 diesel με τον 1,5 BlueHDi (δείτε εδώ την αναλυτική δοκιμή του) που αποδίδει 100 ίππους και 250 Nm στις 1.750 σ.α.λ.. Εκεί που ποντάρει όμως το πετρελαιοκίνητο C3 δεν είναι οι επιδόσεις, αλλά η κατανάλωση και συγκεκριμένα το χαμηλό κόστος σε καύσιμα που απαιτεί για μεγάλα ταξίδια. Στις μετρήσεις μας σε πραγματικές συνθήκες, είδαμε πως ο BlueHDi χρειάζεται 3,5 λτ. πετρέλαιο για να κινηθεί για 100 χλμ. μέσα στον αυτοκινητόδρομο, δηλαδή μπορεί να ξεκινήσει από την Αθήνα και να φτάσει στη Θεσσαλονίκη (απόσταση 500 χλμ.) μόνο με 30 ευρώ. 


Citroen C3: Αξιολόγηση σε χώρους, επιδόσεις, κατανάλωση, πορτ-μπαγκάζ, diesel με 100 άλογα, πόσο καλό είναι
2 Φωτογραφίες »

Citroen C3: Αξιολόγηση σε χώρους, επιδόσεις, κατανάλωση, πορτ-μπαγκάζ, diesel με 100 άλογα, πόσο καλό είναι

Είναι το best seller στην Ελλάδα για το 1ο τρίμηνο του 2024

Πρώτο σε ταξινομήσεις μοντέλο στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024, ανεξαρτήτως κατηγορίας, με 2.307 ταξινομήσεις είναι το Citroen C3. Τα πρωτογενή στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας δείχνουν πως το C3 έχει μεγάλη δυναμική στις πωλήσεις των εταιρικών αυτοκινήτων (είναι μακράν το δημοφιλέστερο μοντέλο). Σημαντικός παράγοντας σε αυτό διαδραματίζουν οι diesel εκδόσεις του, αφού τα στοιχεία δείχνουν πως είναι το diesel μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ελλάδα.

Η μαλακή ανάρτηση και τα αναπαυτικά καθίσματα το κάνουν το πιο άνετο μικρό της αγοράς

Το Citroen C3 παίρνει άνετα τον τίτλου του πιο άνετου στην οδήγηση μικρού μοντέλου της αγοράς, χάρη στις αναρτήσεις του (McPherson μπροστά, ημιάκαμπτος άξονας πίσω) που λειτουργούν υποδειγματικά πάνω από οποιαδήποτε ανωμαλία του οδοστρώματος. Εκτός από άνετο λόγω αναρτήσεων, η Citroen εξοπλίζει το C3 και με τις «προεδρικές» πολυθρόνες-καθίσματα Advanced Comfort που διαθέτουν ειδικό αφρώδες και διαβαθμισμένης σκληρότητας υλικό στην πάνω επιφάνειά τους για να απορροφούν τους κραδασμούς, ώστε ο οδηγός και οι συνεπιβάτες του να κάθονται υπέρ-αναπαυτικά.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Οι αναλυτικές μετρήσεις του Citroen C3 σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center
Σελίδα 3Δες όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Citroen C3
DEH PASXA
KIA