Σταματάει η παραγωγή του Ford Edge τον Απρίλιο
3 Φωτογραφίες »

Σταματάει η παραγωγή του Ford Edge τον Απρίλιο

1.913 Επισκέψεις στο άρθρο (30/1/2024)

- Το τελευταίο Edge θα κατασκευαστεί στον Καναδά στις 26 Απριλίου
- Το εργοστάσιο στο Oakville θα μετατραπεί σε μονάδα παραγωγής πέντε νέων ηλεκτρικών
- Ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου θα ξεκινήσει εντός του 2024

Το τελευταίο Edge θα κατασκευαστεί στον Καναδά στις 26 Απριλίου

Το Ford Edge φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του, καθώς η Unifor Local 707, μια συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων στον τομέα της αυτοκίνησης στον Καναδά, αποκάλυψε ότι ο «θάνατός» του είναι προ των πυλών. Ο πρόεδρος της Unifor, Marc Brennan, δήλωσε στα μέλη ότι το τελευταίο Edge έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί στις 26 Απριλίου. Αυτό θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας εποχής, καθώς το crossover παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής το 2006 και σημείωσε μέτρια επιτυχία σε αυτά τα 18 χρόνια ζωής. Για την ιστορία, πούλησε 130.125 μοντέλα στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του πρώτου πλήρους έτους παραγωγής του και οι πωλήσεις κυμάνθηκαν γύρω από αυτό το όριο για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, αλλά οι πωλήσεις του έπεσαν σημαντικά μετά την πανδημία COVID-19.

Το εργοστάσιο στο Oakville θα μετατραπεί σε μονάδα παραγωγής πέντε νέων ηλεκτρικών

Ο Brennan δήλωσε επίσης ότι οι λεπτομέρειες για τη μετάβαση του εργοστασίου στο Oakville σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων είναι ακόμα υπό επεξεργασία. Αυτό βρίσκεται στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό, καθώς η Ford και η Unifor κατέληξαν σε συμφωνία για τη διάσωση του εργοστασίου το 2020. Μάλιστα, ο τότε πρόεδρος της Unifor, Jerry Dias, δήλωσε ότι η συμφωνία προέβλεπε ότι η Ford θα επένδυε 1,45 δισ. δολάρια δολάρια ΗΠΑ για την κατασκευή πέντε νέων ηλεκτρικών οχημάτων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Το πρώτο μοντέλο επρόκειτο να φτάσει το 2025, ενώ το τελευταίο θα μπει στην παραγωγή το 2028.

Ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου θα ξεκινήσει εντός του 2024

Το 2023, η Ford ανακοίνωσε επίσημα τα σχέδιά της να μετατρέψει τις εγκαταστάσεις του Oakville στο «Oakville Electric Vehicle Complex». Η μάρκα αποκάλυψε ότι θα αρχίσει να αναβαθμίζει και να εκσυγχρονίζει την εγκατάσταση το δεύτερο τρίμηνο του 2024, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να προετοιμαστεί για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων επόμενης γενιάς που θα ξεκινήσει το 2025. Πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα, καθώς ο χώρος των 487 στρεμμάτων πρόκειται να επανασχεδιαστεί και να εκσυγχρονιστεί πλήρως. Μέσα στο εργοστάσιο θα δημιουργηθεί και μια ολοκαίνουργια μονάδα για μπαταρίες, η οποία θα χρησιμοποιεί εξαρτήματα που θα προέρχονται από το BlueOval SK Battery Park στο Κεντάκι.

Mercedes
KIA