Τα 5 κρυφά τρικ που έχει το νέο Toyota C-HR

58.075 Επισκέψεις στο άρθρο
Τα 5 κρυφά τρικ που έχει το νέο Toyota C-HR
3 Φωτογραφίες »

- Τα κρυφά φώτα στην πόρτα αναβοσβήνουν κόκκινα αν πας να την ανοίξεις & έρχεται άλλο αυτοκίνητο
- Ο εσωτερικός φωτισμός αλλάζει χρώμα ανάλογα την θερμοκρασία
- Η ηλιοροφή κρατά την καμπίνα ζεστή τον χειμώνα & δροσερή το καλοκαίρι άρα λιγότερη χρήση κλιματισμού
- Πρώτο Toyota με «χωνευτές» χειρολαβές & σούπερ αεροδυναμικό για χαμηλότερη κατανάλωση

Τα κρυφά φώτα στην πόρτα αναβοσβήνουν κόκκινα αν πας να την ανοίξεις ενώ έρχεται άλλο αυτοκίνητο ώστε να προφυλαχτείς

Ο νέος ατμοσφαιρικός φωτισμός του νέου Toyota C-HR, με 64 χρώματα, εκτός από το να αλλάζει χρώμα ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τη θερμοκρασία συνεργάζεται και με το Toyota Safety Sense3+. Έτσι αν πας να ανοίξεις την πόρτα και έρχεται αυτοκίνητο η φωτιζόμενο μπάρα στην πόρτα αναβοσβήνει σε κόκκινο χρώμα. Το Toyota Safety Sense3+ μεταξύ άλλων, διαθέτει τη λειτουργία Front Cross Traffic Alert, η οποία είναι σχεδιασμένη για να προειδοποιεί για οχήματα που πλησιάζουν από αριστερά ή δεξιά σε διασταυρώσεις. 

Ο εσωτερικός φωτισμός έχει ζεστά χρώματα όταν η καμπίνα είναι ζεστή και κρύα όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή

Το Toyota C-HR εξοπλίζεται με νέο ενεργό ατμοσφαιρικό φωτισμό 64 χρωμάτων που προωθεί τη γαλήνια διάθεση μεταξύ των επιβαινόντων. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο άμεσος και έμμεσος φωτισμός, συμπεριλαμβανομένου του πίνακα οργάνων, αλλάζει κάθε ώρα, από φωτεινές πρωινές αποχρώσεις σε χαλαρές βραδινές αποχρώσεις, ενώ ένα από τα 14 προγραμματισμένα θέματα μπορεί να επιλεγεί για να αντικατοπτρίζει τη διάθεση κάθε ταξιδιού. Ο φωτισμός συγχρονίζεται επίσης με το σύστημα κλιματισμού, χρησιμοποιώντας πιο ζεστά χρώματα όταν η καμπίνα θερμαίνεται ή πιο ψυχρά όταν η θερμοκρασία μειώνεται.

Η ηλιοροφή κρατά την καμπίνα ζεστή τον χειμώνα και δροσερή το καλοκαίρι χωρίς σκιάδια σαν τα Tesla

Μια μοναδική πανοραμική γυάλινη οροφή γίνεται διαθέσιμη στις μεσαίες και πλούσιες εκδόσεις  του νέου C-HR. Χρησιμοποιώντας καινοτόμα υλικά, η Toyota έχει καταφέρει να διατηρεί τη θερμότητα στο εσωτερικό της καμπίνας τις πιο δροσερές μέρες και να αποτρέπει την υπερθέρμανσή της τους καλοκαιρινούς μήνες. Χάρη σε αυτή την πανοραμική οροφή, μειώνεται η ανάγκη για κλιματισμό της καμπίνας, γίνεται εξοικονόμηση βάρους 5 κιλών, ενώ επίσης, οι επιβάτες απολαμβάνουν περισσότερο χώρο για τα κεφάλια τους κατά 3 εκατοστά.

Έχει «χωνευτές» χειρολαβές (πρώτο Toyota στην ιστορία) και αεροδυναμικό συντελεστή 0,318 Cd που «ρίχνει» την κατανάλωση

Το δεύτερης γενιάς Toyota C-HR υιοθετεί πολλά από τα στοιχεία που είδαμε στο νέο Prologue concept, όπως τα λεπτά και φουτουριστικά φώτα και η πιο επιβλητική γρίλια. Επίσης, για πρώτη φορά σε ένα Toyota οι χειρολαβές είναι «χωνευτές» σε όλες τις πόρτες και εξέχουν αυτόματα όταν χρειάζεται. Αυτό είναι ένα από τα πολλά τρικ που συντέλεσαν στην βελτίωση της αεροδυναμικής (0,318 Cd) που στην πράξη σημαίνει χαμηλότερη κατανάλωση και θόρυβος όταν ταξιδεύεις στον αυτοκινητόδρομο.

Σελίδα 2Έχει φουτουριστική εμφάνιση λες και είναι concept car
Σελίδα 3Έχει αλλάξει επίπεδο στο εσωτερικό
Σελίδα 4Πιο ισχυρά full hybrid σύνολα αλλά και Plug-in
Σελίδα 5To καλύτερο C-HR στον δρόμο
Σελίδα 6Κοστίζει από 29.300 ευρώ και έχει πλούσιο εξοπλισμό από τη βασική
SPRING CHECK MERCEDES
SEAT