Το SEAT Leon του πρότζεκτ Diana πηγαίνει μόνο του!
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το SEAT Leon του πρότζεκτ Diana πηγαίνει μόνο του!

2.149 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2021)

Η SEAT με τη βοήθεια του Leon «τρέχει» ένα νέο πρότζεκτ με την ονομασία Diana το οποίο έχει ως στόχο του να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Το SEAT Leon βασίζει το νέο πρότζεκτ Diana

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η SEAT εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στην προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Η ισπανική μάρκα με τη βοήθεια του Automotive Technology Centre of Galicia χρησιμοποιεί το νέο SEAT Leon ως τεχνική πλατφόρμα για το νέο πρότζεκτ Diana, το οποίο βρίσκεται ήδη στη φάση δοκιμών για συστήματα αυτονομίας επιπέδου 3.

Σκοπός η εξέλιξη αυτόνομων συστημάτων επιπέδου 3

Όπως γίνεται εύκολα ορατό το Leon του πρότζεκτ Diana, έχει εξοπλιστεί στην οροφή του από μία τεράστια συσκευή για τις δοκιμές, ενώ το σύνολο του εξοπλισμού του περιλαμβάνει 5 αισθητήρες lidar, 5 ραντάρ, 6 κάμερες, 12 σένσορες υπερήχων και 8 υπολογιστές που του δίνουν όραση 360 μοιρών. Αυτά τα στοιχεία δημιουργούν μεγάλο αριθμό δεδομένων της κατάστασης του οχήματος που υποβάλλονται σε επεξεργασία από τους λογισμικό σε χιλιοστά του δευτερόλεπτου. Αυτό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να γνωρίζει πού είναι τοποθετημένο και ποια εμπόδια υπάρχουν στο χώρο γύρω από αυτό. Στη συνέχεια, μπορεί να αποφασίσει πού πρέπει να πάει και να εκτελεί αυτόνομα ενέργειες στο τιμόνι, στα φρένα, στο γκάζι και στην αλλαγή ταχυτήτων.

Τρεις οι λειτουργίες του Diana

Το πρότζεκτ Diana διαθέτει τρεις λειτουργίες: Η πρώτη είναι η Autonomous Chauffeur και αφορά όταν το σύστημα αναλαμβάνει τον έλεγχο σε συνθήκες κυκλοφορίας με χαμηλή ταχύτητα, έχοντας τη δυνατότητα να σταματήσει να ξεκινήσει και να ελιχθεί, αυτόνομα. Η δεύτερη είναι η Automated Valet Parking που αποτελεί μία υπηρεσία στάθμευσης χωρίς οδηγό, ενώ η τρίτη λειτουργία λέγεται Summoning και χρησιμοποιεί μια εφαρμογή smartphone για να πάρει τον ιδιοκτήτη από το μέρος που βρίσκεται και να τον οδηγήσει σε έναν στοχευμένο προορισμό.

Έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές στο δρόμο

Μάλιστα η εταιρεία υπογραμμίζει το ιδιαίτερο Leon του πρότζεκτ Diana έχει δοκιμαστεί τόσο στις εγκαταστάσεις της SEAT στο Martorell όσο και πιο πρόσφατα σε κλειστό ελεγχόμενο δρόμο εντός πόλης.

Σε πάει και σε φέρνει!
-Το πρότζεκτ Diana «τρέχει» η SEAT με τη βοήθεια ενός ειδικά εξοπλισμένου LEON.
-Εκτελεί αυτόνομα ενέργειες στο τιμόνι, στα φρένα, στο γκάζι και στην αλλαγή ταχυτήτων.
-Διαθέτει 5 αισθητήρες lidar, 5 ραντάρ, 6 κάμερες, 12 σένσορες υπερήχων και 8 υπολογιστές που του δίνουν «όραση» 360 μοιρών.
-Σκοπός η εξέλιξη αυτόνομων συστημάτων επιπέδου 3.
Αργεί η ώρα που τα αυτοκίνητα θα πηγαίνουν μόνα τους;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

test center
SEAT