To νέο Subaru WRX S4 STI Sport ήρθε και είναι δυσεύρετο
3 Φωτογραφίες »

To νέο Subaru WRX S4 STI Sport ήρθε και είναι δυσεύρετο

5.640 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2024)

- Με κλήρωση, 500 τυχεροί θα μπορέσουν να το αγοράσουν για 39.000 ευρώ
- Γαλάζιο, με μαύρες πινελιές και ζάντες BBS
- Χωρίς αλλαγές κάτω από το καπό, μένει στα 271 άλογα
- Κομψό σπορ εσωτερικό, με ασημένιες ραφές και σουέντ επένδυση

Με κλήρωση, 500 τυχεροί θα μπορέσουν να το αγοράσουν για 39.000 ευρώ

Πριν λίγες εβδομάδες είχαμε συζητήσει το teaser του επερχόμενου Subaru WRX S4 STI Sport που θα παρουσιαζόταν στην έκθεση του Τόκιο. Λοιπόν, η νέα έκδοση αυτή έφτασε, κομψή και επιβλητική όπως υποσχόταν το teaser, μα με μερικά άσχημα νέα. Το αυτοκίνητο θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στις ιαπωνικές αγορές  και σαν να μην έφτανε αυτό, για να έχει κανείς την ευκαιρία να το αγοράσει θα πρέπει να κερδίσει το λαχείο. Κυριολεκτικά. Συνολικά, θα παραχθούν μόνο 500 WRX S4 STI Sport. Η τιμή τους θα ανέρχεται στα 6.237.000 γέν. (39.000 ευρώ περίπου). Αλλά ο αγοραστής θα πρέπει πρώτα να έχει κερδίσει την κλήρωση, που ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιανουαρίου, με τους 500 τυχερούς νικητές να ανακοινώνονται την 1η του Φλεβάρη.     

Γαλάζιο, με μαύρες πινελιές και ζάντες BBS

Σε αντίθεση με το σκούρο μπλε χρώμα που μαρτυρούσε η teaser φωτογραφία, το S4 STI Sport, έρχεται σε μια γαλάζια μεταλλική απόχρωση. Ξεχωρίζει οπτικά, από το παλαιότερο μοντέλο, χάρη σε διάφορες μαύρες πινελιές στην μάσκα, τους καθρέφτες, τους προφυλακτήρες και στη μικρή αεροτομή του πορτ μπαγκάζ. Τα περισσότερα εμβλήματα πάνω του είναι κι αυτά βαμμένα στα μαύρα, όπως και η κεραία της οροφής. Το σπορ sedan φοράει ελαστικά Michelin Pilot Sport 5 γύρω από ζάντες BBS 19 ιντσών.

Χωρίς αλλαγές κάτω από το καπό, μένει στα 271 άλογα

Προς απογοήτευση πολλών,  το νέο WRX S4 STI Sport έρχεται χωρίς αλλαγές κάτω από το καπό. Έχει τον ίδιο τούρμπο κινητήρα 2,4 λίτρων με την δύναμη των 271 ίππων και ροπή 375 Nm να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Η Subaru έκανε κάποιες μηχανικές αναθεωρήσεις. Το νέο μοντέλο έρχεται με ισχυρότερες αντιστρεπτικές δοκούς και ψαλίδια και ένα αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης για το κιβώτιο ταχυτήτων.

Κομψό σπορ εσωτερικό, με ασημένιες ραφές και σουέντ επένδυση

Οι αλλαγές στο εσωτερικό περιορίζονται σε ένα ζευγάρι μπροστινών καθισμάτων της Recaro με κόκκινο λογότυπο «STI» κεντημένο στο προσκεφάλι τους. Ασημένια ραφές διατρέχουν ολόκληρη την καμπίνα. Το σουέντ υλικό των καθισμάτων έχει επενδύσει επίσης την κεντρική κονσόλα, τον υποβραχίονα και το ταμπλό. Η Subaru σημειώνει πως το εσωτερικό είναι πιο ήσυχο, χάρη στην προσθήκη ηχομονωτικού υλικού  στον χώρο της ρεζέρβας.

Mercedes
KIA