Το επταθέσιο Tayron που παρουσιάστηκε στην Ινδία.
2 Φωτογραφίες »

Το επταθέσιο Tayron που παρουσιάστηκε στην Ινδία.

Το νέο Volkswagen Tayron θα είναι μια επταθέσια εναλλακτική του Tiguan

2.231 Επισκέψεις στο άρθρο (23/2/2024)

- Το νέο μοντέλο θα πωλείται παγκοσμίως και θα αντικαταστήσει το επταθέσιο Tiguan Allspace
- Θα έχει παρόμοια σχεδίαση με το Tiguan, αλλά με μεγαλύτερο μεταξόνιο
- Θα διαθέτει το υβριδικό σύστημα κίνησης του Tiguan
- Αναμένεται να κοστίζει περίπου 46.793 ευρώ

Το νέο μοντέλο θα πωλείται παγκοσμίως και θα αντικαταστήσει το επταθέσιο Tiguan Allspace

Όταν το 2023 αποκαλύφθηκε το νέο (πενταθέσιο) Volkswagen Tiguan, η επταθέσια έκδοση Allspace έλαμψε δια της απουσίας της. Η Volkswagen εντοπίστηκε τώρα να δοκιμάζει για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο μοντέλο με τρίτη σειρά καθισμάτων. Το νέο μοντέλο αναμένεται να διατεθεί στην παγκόσμια αγορά, σε αντίθεση με την τρέχουσα γενιά Tayron που πωλείται αποκλειστικά στην Κίνα, και θα αντικαταστήσει το επταθέσιο Tiguan Allspace.

Θα έχει παρόμοια σχεδίαση με το Tiguan, αλλά με μεγαλύτερο μεταξόνιο

Το αυτοκίνητο δοκιμών φέρει έντονο καμουφλάζ, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το Tiguan, όπως η μάσκα και τα πίσω φώτα, και θα χρησιμοποιεί την ίδια ανανεωμένη πλατφόρμα MQB Evo. Επιπλέον, το νέο μοντέλο αναμένεται να έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο από του Tiguan, ενώ παρατηρούμε ότι οι πίσω πόρτες έχουν επιμηκυνθεί για να εξυπηρετήσουν την διάταξη επτά θέσεων και να βοηθήσουν στην παροχή αυτού του επιπλέον χώρου.

Θα διαθέτει το υβριδικό σύστημα κίνησης του Tiguan

Όσον αφορά το σύστημα κίνησης, αναμένεται να μιμηθεί το Tiguan και όχι το Touareg, γεγονός που σημαίνει ότι μάλλον θα τροφοδοτείται από ένα κινητήριο σύνολο αποτελούμενο από ήπια υβριδικές μονάδες βενζίνης και ντίζελ, αλλά και δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις. Βέβαια αυτό σημαίνει επίσης πως η ηλεκτρική αυτονομία του μεγαλύτερο και βαρύτερου ανανεωμένου Tayron θα είναι μικρότερη από αυτή των 100 χιλιομέτρων του plug-in υβριδικού Tiguan. Τέλος, όσον αφορά το εσωτερικό του νέου Tayron είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει την κεντρική οθόνη αφής 15 ιντσών που έχουν τα ID.7, Passat και Tiguan. Επιπλέον, η VW βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασης (λόγω ευαισθησίας) των χειριστηρίων αφής, όπως τα ρυθμιστικά στο ταμπλό και τα κουμπιά στο τιμόνι. Επομένως, μπορεί να δούμε περισσότερα φυσικά χειριστήρια στο νέο μοντέλο.

Αναμένεται να κοστίζει περίπου 46.793 ευρώ

Η τιμολόγηση για το νέο επταθέσιο Tayron αναμένεται να κοστίζει από περίπου 40.000 λίρες (δηλαδή περίπου 46.793 ευρώ, σύμφωνα με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες), όταν ξεκινήσει η πώλησή του αργότερα φέτος, ενώ έχει παρουσιαστεί ήδη στην Ινδία.

Mercedes
KIA