Η αγορά των ανταλλακτικών αυτοκινήτου διαθέτει πληθώρα διαφορετικών επιλογών, για κάθε τσέπη και βαλάντιο.

Τι επιλογές καινούριων ανταλλακτικών υπάρχουν

13.957 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/11/2015

Το βασικότερο στοιχείο όταν πραγματοποιούμε μια αγορά, είναι να ξέρουμε τι ψωνίζουμε. Αναλυτικά τα καινούρια ανταλλακτικά, χωρίζονται στις εξής κατηγορίες.
1. Τα γνήσια ανταλλακτικά:
Είναι τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, για αυτό άλλωστε και φέρουν το σήμα της στη συσκευασία τους. Τα κατασκευάζουν κορυφαίοι κατασκευαστές με τους οποίους οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν συμβόλαια.
2. Ανταλλακτικά αυτοκινήτων OEM
Είναι ακριβώς ίδια ανταλλακτικά με τα γνήσια. Το μόνο που αλλάζει είναι το σήμα στις συσκευασίες που τοποθετείται αυτό του κατασκευαστή και όχι αυτό της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εξάλλου, οι κατασκευαστές αυτοί προμηθεύουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες με ανταλλακτικά πρώτης τοποθέτησης (Original Equipment Manufacturers), εξΆ ου και η ονομασία OEM.
3. Aftermarket ανταλλακτικά
Πρόκειται για ανταλλακτικά αυτοκινήτων επώνυμων και ποιοτικών κατασκευαστών οι οποίοι όμως δεν διατηρούν συμβόλαια προμήθειας ανταλλακτικών αυτοκινήτων με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Τα ανταλλακτικά αυτά είναι ισάξια με τα γνήσια και τα OEM, ενώ συνήθως είναι πιο φθηνά. Τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά, αποτελούν την οικονομικότερη εναλλακτική, ωστόσο ελλοχεύει σε κάποιες περιπτώσεις, να πρόκειται για ανταλλακτικά αμφιβόλου ποιότητας.

Tags: ACCESSORIES