Τι οικογενειακό SUV για Leasing; Diesel, υβριδικό, βενζίνη ή Plug-in;

Τι οικογενειακό SUV για Leasing; Diesel, υβριδικό, βενζίνη ή Plug-in;

Τι οικογενειακό SUV για Leasing; Diesel, υβριδικό, βενζίνη ή Plug-in;

7.637 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2024)

- Με Plug-in κάνεις 20.000 χλμ με 1.300 ευρώ και έχουν μίσθωμα πάνω από 450 ευρώ/μήνα
- Full Hybrid: Καις 2.000 ευρώ το χρόνο και έχουν χαμηλότερο μίσθωμα γύρω στα 310 ευρώ
- Diesel: Ιδανικό αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα στην εθνική, ασύμφορο στην πόλη
- Τα βενζινοκίνητα έχουν το πιο προσιτό μίσθωμα και προκαταβολή αλλά «καίνε»

Με Plug-in κάνεις 20.000 χλμ με 1.300 ευρώ και έχουν μίσθωμα πάνω από 450 ευρώ/μήνα

Ποιο καύσιμο συμφέρει περισσότερο για εταιρικό αυτοκίνητο; Στις επόμενες γραμμές αναλύουμε τι συμβαίνει και με τα 4 καύσιμα, έχοντας ως κινητήριο άξονα τα οικογενειακά SUV.

Ξεκινάμε με τα plug-in υβριδικά που αποτελούν μία καλή λύση να μειώσεις στο ελάχιστο τα έξοδα για καύσιμα, αφού σύμφωνα με τις μετρήσεις του AutoΤρίτη και κατά μέσο όρο, δεν θα χρειαστεί να δώσεις περισσότερα από 1.300 ευρώ/χρόνο για να κινηθείς με ένα οικογενειακό SUV για 20.000 χλμ. με την προϋπόθεση ότι θα κάνεις τα χιλιόμετρα αυτά κατά 80% μέσα στην πόλη (και 20% στο ταξίδι) και βέβαια ότι θα τα φορτίζεις καθημερινά και δεν θα τα αφήνεις ξεφόρτιστα.

Βέβαια έχε υπόψη σου ωστόσο ότι η μίσθωση ενός Plug-in είναι πιο ακριβή (συγκριτικά) υπόθεση, αφού τα μισθώματα ξεκινούν από 450 ευρώ και η προκαταβολή γυροφέρνει τις 10.000 ευρώ.
 

Full Hybrid: Καις 2.000 ευρώ το χρόνο και έχουν χαμηλότερο μίσθωμα γύρω στα 310 ευρώ

Όσοι δεν θέλουν να ασχολούνται με καλώδια και πρίζες, υπάρχει η πρόταση των full hybrid αυτοκινήτων που επίσης αποτελούν μια λύση που προσφέρει πολύ οικονομικές μετακινήσεις, ειδικά για διαδρομές μέσα στην πόλη που έχουμε πολλά σταμάτα-ξεκίνα. Από τα υβριδικά οικογενειακά SUV που έχουν περάσει στο γκαράζ μας, έχουμε διαπιστώσει πως κατά μέσο όσο απαιτούν 1.900 με 2.000 ευρώ το χρόνο σε βενζίνες για 20.000 χλμ., που με μια αναγωγή σημαίνει πως αυτός που έχει μισθώσει ένα C-SUV με leasing θα πληρώσει για 48 μήνες μάξιμουμ 8.000 ευρώ για καύσιμα για να έχει την δυνατότητα να κάνει έως 80.000 χλμ στην τετραετία.

Σημειώστε επίσης πως τα υβριδικά προσφέρονται επίσης με πιο προσιτά μισθώματα (από 307 ευρώ) και πιο μικρές προκαταβολές.

Diesel: Ιδανικό αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα στην εθνική, ασύμφορο στην πόλη

Οι χιλιομετροφάγοι δεν αποχωρίζονται με τίποτα το diesel ακόμα και σήμερα που έχει αυξηθεί η τιμή του (σε σχέση με το παρελθόν) και στην περίπτωση που κάνουν πολλά χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο, καλά κάνουν. Αν όμως κινούνται κατά 80% μέσα στην πόλη, τότε το diesel αναδεικνύεται ως η τρίτη πιο οικονομική λύση πίσω από Plug-in και τα αυτοφορτιζόμενα υβριδικά, αφού από τις μετρήσεις μας, βγαίνει το συμπέρασμα πως κατά μέσο όρο, ένα diesel οικογενειακό SUV απαιτεί 2.600 ευρώ/χρόνο για καύσιμα.

Προσοχή όμως, αν οι μετακινήσεις με το diesel SUV γίνονται κατά κύριο λόγο στον αυτοκινητόδρομο, τότε το κόστος για καύσιμα ανά έτος μπορούν να μειωθεί ακόμη και στα 1.600 ευρώ/χρόνο. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
DEH PASXA
KIA