10 Λόγοι για να Πάμε Καστοριά – Πρέσπες

42712 Επισκέψεις στο άρθρο

Πρόκειται για μια από τις πιο ατμοσφαιρικές και «ταξιδιάρικες» πόλεις της Ελλάδας ενώ είναι συνάμα ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει χάσει κάτι από την αυθεντική προσωπικότητά της. Η Καστοριά σου κλέβει την καρδιά όποια εποχή κι αν την επισκεφθείς. Γιορτινή ή όχι, χιονισμένη ή ανοιξιάτικη με τη λίμνη στα πόδια της να σου φτιάχνει τη διάθεση, με τις γειτονιές της, τα αρχοντικά της, τη μοναδική θέα από τα γύρω υψώματα, τις βυζαντινές εκκλησιές, την ιστορία, την παράδοση και την τέχνη της στα γουναρικά, αλλά και τις σύγχρονες διευκολύνσεις για διαμονή, γίνεται ο "απόλυτος" ταξιδιωτικός προορισμός για όλο το χρόνο.

 
Υπάρχουν ξενοδοχεία για όλα τα πορτοφόλια που συνδυάζουν καλές τιμές και ποιοτικές παροχές. Αξίζει να ζητήσετε δωμάτιο με θέα στη λίμνη.
Η Καστοριά ωστόσο θεωρείται και το ιδανικό εφαλτήριο για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον ορεινό κόσμο της δυτικής Μακεδονίας, τα βουνά Βίτσι και Γράμμος, αλλά και να πραγματοποιήσουν εξορμήσεις στις Πρέσπες και στα χιονοδρομικά κέντρα.
Από την Καστοριά ως τον θαυμαστό κόσμο των λιμνών θα διανύσετε 50 χιλιόμετρα σε δρόμο ορεινό με άφθονες στροφές, αλλά στο σύνολό του ασφαλτοστρωμένο. Στη διαδρομή θα ανακαλύψετε τα σιωπηλά Κορέστεια, κι ένα τσούρμο χωριά που κρύβονται μέσα σε δάση και στις πτυχώσεις των βουνών, έναν τόπο που αξίζει να εξερευνήσετε.

Κάντε κλικ και δείτε ακόμα περισσότερες, συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις Πρέσπες και τα εγκαταλελειμμένα χωριά στην Καστοριά

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ