Οι περιστερώνες της Τήνου

Στο χωριό Βώλακας

Στην πλατεία του Πύργου

Η ήσυχη μεγάλη Κολυμπήθρα

Πάμε στην Τήνο!

69029 Επισκέψεις στο άρθρο

Ακτές απόκρημνες εναλλάσσονται με μικρές αμμουδιές που αντανακλούν το αιγαιοπελαγίτικο φως. Η ενδοχώρα, ορεινή και τραχιά, είναι σπαρμένη από κομψούς περιστερώνες, μαρμάρινα χωριά και ηφαιστειακούς ογκόλιθους. Το πασίγνωστο νησί της Παναγιάς, παραμένει μια ξεχωριστή παρουσία ανάμεσα στις Κυκλάδες και ένας όχι μόνο καλοκαιρινός προορισμός.

 
Στο λιμάνι και στην πρωτεύουσα της Τήνου το αστικό τοπίο έχει στηθεί γύρω από τον μεγαλόπρεπο ναό της Παναγίας που δέχεται χειμώνα, καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες. Εδώ υπάρχουν όλα τα εμπορικά καταστήματα οι δημόσιες υπηρεσίες, οι τράπεζες, αλλά και αρκετές καφετέριες και παραλιακές ταβέρνες.

Στο δρόμο που οδηγεί στη μεγαλόπρεπη εκκλησία της Παναγίας για την οποία το νησί είναι διάσημο στο πανελλήνιο, βρίσκεται το παζάρι όπου μπορεί να κυριαρχούν τα εκκλησιαστικά είδη αλλά λειτουργούν και αρκετά μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα και είδη ζαχαροπλαστικής. Όμως παρόλο που το προσκύνημα της Παναγίας σχεδόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών, τα μυστικά της Τήνου δεν κρύβονται εδώ. Όσοι έχουν αγαπήσει πραγματικά το νησί της Τήνου ξέρουν πως στην πανέμορφη ενδοχώρα θα βρουν υπέροχα παραδοσιακά χωριά, περιπατητικά μονοπάτια και μια φύση που ξαφνιάζει με την ποικιλία της. Στα χωριά που θα συναντήσετε στο διάβα σας υπάρχουν παραδοσιακά ταβερνάκια και καφενεία όπου αξίζει να ξαποστάσετε και να απολαύσετε τους μεζέδες τους. Ανάμεσα στα άλλα νόστιμα πιάτα, δοκιμάστε τα περίφημα τηνιακά προϊόντα που ξεχωρίζουν για τη γεύση τους και την ποιότητά τους, όπως τα ντόπια τυριά και αλλαντικά, τα εκλεκτά κρέατα, τα σπιτικά κρασιά. Βεβαία το νησί δεν υστερεί σε παραλίες που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις. Όρεξη για εξερευνήσεις να έχετε και θα κολυμπήσετε στα πιο αμόλυντα νερά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: ΤΗΝΟΣ